İsrail-Hamas gerilimi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail-Hamas gerilimi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 12:30

İsrail ile Hamas arasında Cumartesi günü başlayan gerginlik, dün gece Gazze Şeridi’ne düzenlenen ve iki militanın öldürüldüğü operasyonla daha da tırmandı. Mısır’ın hafta sonundan bu yana sürdürdüğü ateşkes çabaları ise bir sonuç vermekten uzak görünüyor.

Haberin Devamı

Filistinli yetkililer, İsrail’in son operasyonunda ölen iki militanın, Hamas’a bağlı küçük bir grup olan El Ansar tugayına bağlı olduğunu belirtti. Grup yetkilileri, “ateşkes yanlısı olduklarını ancak İsrail’in saldırılarına karşılık vermekten geri kalmayacaklarını” ifade etti.

 

İsrail’in Han Yunis yakınlarında dün gece TSİ 23.40 sularında düzenlediği operasyonda ölen iki militanın cesetleri, bugün şafak vakti bulundu. İsrail ordusu, operasyonu doğrularken, “İsrail’e Kassam roketi atmaya hazırlanan teröristlerin hedef alındığını” belirtti. Akşam saatlerinde düzenlenen bir başka operasyonda bir militan daha öldürülmüştü.

Haberin Devamı

 

HAMAS MİLİTANLARININ CENAZESİ GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ / FOTO GALERİ

 

Filistinli yetkililer, öldürülen iki militanın roket atar taşımadıklarını iddia etti. Son operasyonla, 36 saat içinde yaşanan çatışmalarda ölen kişi sayısı 13’e yükseldi.

 

ATEŞKES BELİRSİZLİK İÇİNDE

Gazze Şeridi ile İsrail arasında yaşanan çatışmalarda Cumartesi günü dokuzu Filistinli militan, biri İsrailli sivil olmak üzere 10 kişi hayatını kaybetti. Bu gelişmelerin üzerine devreye giren Mısır’ın, dün sabah yerel saatle 06.00’da yürürlüğe gireceğini ilan ettiği ateşkes, Hamas’a bağlı grupların İsrail’e roket atmaya devam etmesi nedeniyle etkili olmadı.

 

İSRAİL ÜZERİNE ROKET YAĞDI / FOTO GALERİ

 

Hamas’ın askeri kanadı İslami Cihad’ın, dün öğleden sonra, “İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ni bombalamayı kesmesi halinde saldırılarını sonlandırmayı kabul ettiğini” açıklaması, ateşkes için yeni bir ümit oluşturdu.

 

Ancak İsrail savaş uçaklarının düzenlediği iki operasyonda üç Filistinli'nin daha ölmesi, bölgede ateşkes ilan edilmesi ihtimalini iyice belirsizliğe sürükledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!