İsrail Güney Lübnan'da aylarca kalabilir

Güncelleme Tarihi:

İsrail Güney Lübnanda aylarca kalabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 12:04

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dan Halutz, uluslararası bir gücün Güney Lübnan'a konuşlanması uzun sürerse askerlerini bölgede aylarca tutmak için hazırlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İsrail radyosunun haberine göre Halutz, bir askeri istihbarat yetkilisinin meclis dışilişkiler ve savunma komisyonu toplantısında, BM gücü UNIFIL'in büyük bir birliğinin güney Lübnan'a gelmesinin haftalar alacağını söylemesi üzerine Genelkurmay Başkanı Halutz, ”İsrail, Lübnan'daki güçlerini aylar sürse bile çokuluslu güç gelinceye kadar çekmeyecek” dedi.

Halutz, dün yaptığı açıklamada da Lübnan'da yaklaşık 30 bin olan İsrail askerlerinin çekilme işlemini 7 ila 10 gün içinde tamamlayabileceğini söylemişti. BM, dün geçici barış gücü UNIFIL'e takviye 3500 askerin iki hafta içinde Lübnan'ın güneyine konuşlanmasını istediğini kaydetmişti.

BM Güvenlik Konseyinin, gecen cuma günü kabul edilen Lübnan'da çatışmaların sona erdirilmesi kararı, İsrail birliklerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesini ve buna paralel olarak bölgeye 15 bin kadar Lübnan askeri ve şu anda 2 bin askeri bulunan ve 15 bin asker sayısına ulaşabileceği ifade edilen UNIFIL askerlerinin konuşlandırılmasını öngörüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!