İsrail, Güney Lübnan'a 15 bin Lübnan askeri önerisini ilginç buldu

Güncelleme Tarihi:

İsrail, Güney Lübnana 15 bin Lübnan askeri önerisini ilginç buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 12:26

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Lübnan hükümetinin ülkenin güneyine 15 bin asker yerleştirme kararını ”ilginç ve incelenmeye değer bir adım” olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Olmert, yaptığı açıklamada, “Öneriyi inceliyoruz. Bütün sonuçlarına, ne derece uygulanabilir olduğuna ve hangi takvimle uygulanabileceğine bakıyoruz. Güney Lübnan'ı ne kadar erken terk edersek o kadar mutlu oluruz, özellikle de hedeflerimize ulaşırsak. Lübnan'ı işgal etmek istemiyoruz. Lübnan'da kalmak istemiyoruz. Operasyonun amaçlarını uygulamak istiyoruz: Roket saldırılarını önlemek ve Hizbullah'ı bu bölgelerden uzaklaştırmak” dedi.

İsrail Başbakanı, Lübnan hükümetinin güneye asker yerleştirmesinin Hizbullah örgütünün silahsızlandırılmasıyla el ele yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Kendisine İsrail ordusunun Lübnan'da askeri operasyonlarını genişletme planı sunulmadığını belirten Olmert, İsrail güvenlik kabinesinin operasyonların genişletilmesi ihtimalini görüşmek için yarın toplanacağını kaydetti. Lübnan kabinesi, dün gece oy birliğiyle, İsrail askerleri çekilir çekilmez güneye 15 bin asker yerleştirme kararı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!