İsrail, Filistinli lider Barguti'nin mülakatına izin verdi

Güncelleme Tarihi:

İsrail, Filistinli lider Bargutinin mülakatına izin verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 10:18

İsrail'in, Filistin'de 25 Ocak'ta yapılacak seçimlerde El Fetih'in listesinin başında yer alan ve hapiste bulunan Mervan Barguti'nin televizyondaki mülakatına ilk kez izin verdiği bildirildi.

İsrail'deki cezaevinin sözcüsü AFP'ye yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Bakanlığı'nın İsrail karşıtı saldırılara karıştığı gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Barguti'nin Arap El Arabiye ve El Cezire televizyonlarına mülakat vermesine istisnai olarak izin verdiğini söyledi.

Mülakatın ne zaman yapılacağı ise kesin olarak bilinmiyor. Filistinli baş müzakereci Saib Erakat, perşembe günü yaptığı bir açıklamada, İsrail'e Barguti'nin cezaevinden seçim kampanyasını yürütmesi için uluslararası baskı yapılması çağrısında bulunmuş, Barguti'nin İsrail'in güneyindeki Hadarim cezaevindeki hücresinden kampanyasını yürütebilmesinin, “özgür seçimlerin yapılabilmesi için temel koşul” olduğunu söylemişti.

Filistinliler arasında çok popüler olan Barguti, Eylül 2000'de başlayan ikinci intifadanın lideri olarak görülüyor.
İsrail medyası ise İsrail'in Barguti'ye mülakat için izin vermesini, seçimlere girmesi istenmeyen ve İsrail'in yanı sıra ABD ile Avrupa tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Hamas'ın çizdiği başarılı grafiğe karşı El Fetih'e destek olduğu görüşünü dile getiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!