İsrail: dünkü intihar saldırısının emri Şam'dan verildi

Güncelleme Tarihi:

İsrail: dünkü intihar saldırısının emri Şamdan verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 10:24

İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz, dün Tel Aviv'de düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili olarak Suriye ve İran'ı suçladı.

İsrail Savunma Bakanlığı'na yakın kaynaklara göre Mofaz, saldırının ardından yapılan bir güvenlik istişare toplantısında, “Saldırı, Tahran tarafından finanse edildi, Suriye tarafından planlandı ve Filistinliler tarafından düzenlendi” dedi.

Haaretz gazetesinin haberine göre ise Mofaz, ellerinde “Tel Aviv'deki saldırının İran ile Suriye arasındaki terör ittifakının doğrudan sonucu olduğunu gösteren kesin kanıtlar bulunduğunu” söyledi. Mofaz, ayrıca İran'ın finanse ettiği saldırıda, Batı Şeria'nın Nablus kentinden olan intihar komandosuna operasyonel emirlerin Suriye'nin başkenti Şam'daki İslami Cihad karargahından verildiğini ileri sürdü.

İsrail Ordu Radyosu ise İsrail'in, Tel Aviv saldırısına İran ve Suriye'nin karıştığını gösteren kanıtları ABD, Avrupa ve Mısır yetkililerine verdiğini iddia etti. Tel Aviv'in güneyinde, eski otobüs terminalinin bulunduğu bölgede düzenlenen intihar saldırısında eylemci ölmüş, 17 kişi yaralanmıştı.

Filistin'de seçimlerin yapılmasına 6 gün kala düzenlenen ve Filistin yönetimi tarafından kınanan saldırı, hem İslami Cihad, hem de El Fetih örgütünün askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı tarafından üstlenilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!