İsrail Dostluk Grubu ’fesih’e gidiyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail Dostluk Grubu ’fesih’e gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 00:00

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırısı, bir zamanlar milletvekillerinin büyük ilgisiyle kurulan TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu’nun sonunu getiriyor. 60 CHP’li üye toplu halde istifa ederken, AKP’li üyelerin bireysel istifaları da sürüyor.

263 kişilik dostluk grubundan AKP, CHP ve ANAVATAN’lı 26 isim geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. 50’ye yakın CHP’li ile 13 AKP’li de dün istifalarını gönderdi. Böylece istifa edenlerin sayısı 100’e yaklaştı.

Önce, barış yolunda adım atmak için dostluk grubunun devam etmesi gerektiğini savunan grubun AKP’li Başkanı Vahit Kirişçi istifalar karşısında çaresiz kaldı. Kirişçi, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede "Arkadaşlarımız son olaylar nedeniyle haklı olarak çok hassaslar. Bu durumda bize yapılacak iş kalmıyor. Grubu feshetmek bizim elimizde değil. Üyesi olmayan grubun çalışma imkanının da olmayacağı açık" dedi.

İSTİFALAR BİREYSEL

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa ise istifaları, ’Türk toplumunun hassasiyet ve beklentilerinin tercümesi’ olarak değerlendirdi. Fatsa, istifalar konusunda grup kararı almadıklarını, AKP’lilerin bireysel olarak istifa ettiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ise Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubunun CHP’li üyelerinin, ’artık dostluğun anlamının kalmadığını gördüğü için’ istifa ettiğini bildirdi. Koç, ABD’nin bölgede hegemonya kurduğunu, Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede bir katliam yaşandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!