İsrail Dışişleri’ndeki esrarengiz Türk bayrağı

Güncelleme Tarihi:

İsrail Dışişleri’ndeki esrarengiz Türk bayrağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 00:00

2002’de AK Parti’nin ilk Dışişleri Bakanlığını yapan Yaşar Yakış, geçen hafta Berlin merkezli Kültürel Diplomasi Enstitüsü’nü temsilen Kudüs’e görüşmeye gitti.

Haberin Devamı

Enstitü’nün danışma kurulundaki 14 isimden biri olan Yaşar Yakış, kurumun ‘Genç Liderler Forumu’nun başkanlığını yürütüyor. Forumun faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulunmak için İsrail’e yaptığı ziyarette Yakış’a Enstitü’nün danışma kurulu üyelerinden Romanya Eski Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu ve Bulgaristan Eski Dışişleri Bakanı Solomon Passy de eşlik etti.

Niye burada bilmiyorum

Heyet İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i ziyaret etti. Heyetin programında İsrail’deki koalisyon hükümetinin aşırı sağcı üyesi Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da vardı. Lieberman, görüşmede İsrail-Filistin ihtilafındaki son duruma ilişkin bakışını da anlattı. Ancak toplantı odasındaki ilginç ayrıntı Yakış’ın gözünden kaçmadı. Odanın duvarlarından birinin tam ortasında duran büyük boy, ayaklı İsrail bayrağının yanında aynı büyüklükte, yine ayaklı bir de Türk bayrağı vardı. Yakış’ın ‘Şu bayrağı biraz açalım da bir fotoğrafını çekelim’ esprisi üzerine Lieberman, Türk bayrağının neden orada durduğuna dair hiçbir fikri olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Peres’e barış ödülü

Heyet ziyaret sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e Kültürel Diplomasi Enstitüsü’nün dünya barışına katkı konusundaki takdir belgesini sundu. Peres’e verilen belgede şu ifadelere yer verildi: ‘Hayatınızı İsrail, Filistin ve İsrail’in bütün Arap komşularının onurunu sağlayacak bir barış hedefine adadınız. Bu hedefe bağlılığınız bütün o ülkelerden gençler için bir rol model ve ilham kaynağı olmaktadır. Sizin ‘Bir öldürme alanı değil, yaratacılık ve büyüme alanı olarak Ortadoğu’ vizyonunuzu paylaşıyoruz.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!