İspat etmeyen alcaktır

Güncelleme Tarihi:

İspat etmeyen alcaktır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:22

Bir kağıt almışlar ’Amerika’nın projesidir bu...’ diye dolaşıyorlar.

Bunu ispat ederlerse her şeye varım. Ama ispat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar açık, bu kadar ağır konuşuyorum. Çünkü bu kadar iftiraların, bu kadar hakaretlerin altında bu iktidar kalmaz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “demokratik açılım” çalışmalarını eleştirenlere sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bunu ispat edemezlerse, alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar ağır konuşuyorum” dedi. Erdoğan, Kısıklı’daki evinden saat 12.30 sıralarında ayrıldıktan sonra Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak üzere Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ne geldi. İstanbul Valisi Muammer Güler ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun eşlik ettiği Erdoğan cuma namazı çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli’nin sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü biz şu anda bir barış sürecini sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Türkiye’de idam cezası kalkmadan önce bu ülkenin iktidarında kim vardı? DSP vardı. MHP vardı. ANAP vardı... Ve yakalanıp getirildiği zaman Öcalan’ın idam kararını sümen altında bekleten iktidar kimdi? Bunlar değil miydi? Bunlardı. Bakın, ben çok açık, net bir şey söylüyorum. Bir kağıt almışlar ’Amerika’nın projesidir bu...’ diye dolaşıyorlar. Bunu ispat ederlerse her şeye varım. Ama ispat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar açık, bu kadar ağır konuşuyorum. Çünkü bu kadar iftiraların, bu kadar hakaretlerin altında bu iktidar kalmaz. Bu iktidar, Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidarıdır. Herhangi bir ülkenin temsilcisi değildir. Bizim uluslararası toplantılarda nasıl bir tavır ortaya koyduğumuzu, uluslararası camia bilir. Beyefendi iktidar olduklarında acaba hangi uluslararası kuruluşun içine Türkiye’yi sokabildiler?”

Sezen Aksu’nun, “demokratik açılım”a ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti: “Ben Sezen Hanım’la görüştüm. Hassasiyetine özellikle teşekkür ettim. Aramızda geçen görüşme, konuşma çok duygusal bir konuşmaydı. Sürece her şeyiyle katılacağını söyledi. Bu tabii bizi ayrıca mutlu etti. Tüm sanat dünyamızdan bu duyarlılığı bekliyoruz. İnanıyorum ki bu duyarlılığı paylaşan birçok sanatçılarımız da zaten var. Bunu aldığımız diğer olumlu tepkilerden de görüyoruz. Ha olumsuz tepki gösteren yok mu? Var tabii ki, bu konularda ön kabulleri olanlar da var. Bunlar da olacak bu da demokrasinin cilveleri bunlara da saygı duyacağız”.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!