Isparta'da kuş gribi şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Ispartada kuş gribi şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 20:47

Haberin Devamı

Isparta Sağlık İl Müdürü Levent Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önlem amacıyla Isparta Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alınan 14 kişide, yapılan incelemede, kuş gribiyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti.

Isparta Vali Vekili Mustafa Tüysüzoğlu da vatandaşlarda kuş gribiyle ilgili bir durumun tespit edilmediğini, sadece normal enfeksiyon görüldüğünü kaydetti.

Tüysüzoğlu, kuş gribi görülen Şarkikaraağaç'ın Karayaka Köyü ve çevresinde 3 kilometre yarıçapındaki alanda kanatlı hayvanların itlaf çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Karayaka Köyü'nde bir süre önce ölü bulunan 24 tavuktan alınan numuneler, Konya'da laboratuvarda incelenmiş, sonuçlar pozitif çıkmıştı.

KOCAELİ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kocaeli'nin Eşme Beldesi'nde, 4 gün önce bahçelerinde ölen bir tavukla temasta bulunan Nizamettin A. ile kızı Zehra (6), bugün yüksek ateş şikayetiyle Kocaeli Devlet Hastanesi'ne başvurdular.
Hastane yetkilileri, baba ve kızında üst solunum yolu enfeksiyonundan şüphelendiklerini belirterek, “Ancak ölü tavukla temastan söz edilince 2 hastamızı ayrı bir servise aldık” dediler.

Haberin Devamı

Üst Solunum Enfeksiyonu Uzmanı Dr. Mahmut Güçlü de yaptığı açıklamada, akciğerlerinde yaygın bronşit bulunan baba ile kızının kesin tanı konulabilmesi için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!