İsmail Cem ve Yorgo Papandreu, Sedat Simavi Karikatür Sergisi'nin açılışını yaptı

Güncelleme Tarihi:

İsmail Cem ve Yorgo Papandreu, Sedat Simavi Karikatür Sergisinin açılışını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı


Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Atina’da "Aydın Doğan Vakfı Sedat Simavi Karikatür Sergisi"nin açılışını yaptı.

Aydın Doğan Vakfı Genel Başkanı Orhan Birgit, açılışta yaptığı konuşmada, karikatürün evrensel bir sanat dalı olduğunu belirterek, bu sanat dalının barış, kardeşlik ve dostluğa hizmet ettiğini söyledi.

Karikatür sanatçısının her zaman otoriter yönetimlere ve savaşa karşı olduğunu ifade eden Birgit, Dışişleri Bakanı Cem’den, karikatür sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun 1984 yılında çizdiği karikatürü, Papandreu’ya dostluğun bir simgesi olarak takdim etmesini istedi.

Birgit, Ekşioğlu’nun karikatüründe, Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis’in Helsinki zirvesinin ardından Başbakan Bülent Ecevit’e gönderdiği zeytin ağacı bulunduğunu söyledi. Papandreu, karikatürü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen bu ilgi ve destekten dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, "Bu değerli eseri, barış ve dostluğun simgesi olarak her zaman muhafaza edeceğim" dedi.

Cem ve Papandreu, daha sonra Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertugrul Özkök ile birlikte serginin açılışını yaparak, sergiyi gezdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!