İslam'da seksin ABC'si

Güncelleme Tarihi:

İslamda seksin ABCsi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Diyanet Vakfı tarafından satılan kitaplar arasında yer alan Kaynaklarıyla Büyük Kadın İlmihali Ansiklopedisi, kadın erkek arasındaki cinsel ilişkinin doğrularını ve yanlışlarını anlatıyor. Kitapta, İslami usullere göre seksin nasıl yapılması gerektiği hadislerle de açıklanıyor.

İslam alimleri, kocasıyla sevişerek onu hoşnut eden kadını cennetlik gösterirken, kocasının isteğine yanıt vermeyen kadını lanetliyor.

Diyanet Vakfı'nın kitap satış bürolarında satılan Rauf Pehlivan imzalı, ‘Kaynaklarıyla Büyük Kadın İlmihali Ansiklopedisi'nde, kadın ve erkek, cinsel görevden kaçmamaları konusunda uyarılırken, kocası ile sevişmeyen kadın da lanetleniyor. Kadın İlmihali Ansiklopesi'nde, özellikle kadının, kocasının sevişme istemine karşılık vermesi gerektiği, çeşitli hadislerden alıntılarla şöyle açıklanıyor:

‘‘Kadın kocasının izni olmadan oruç tutar da orucu sebebiyle kocasının arzularını karşılamaktan kaçınırsa Allah ona üç haramın günahını yükler. Kişi, cinsel ilişkiye karısını çağırdığı zaman karısı ocak başında yemek pişiriyorsa da kocasının davetine cevap versin. Kişi, karısını yatağa çağırdığı zaman kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse melekler sabaha kadar o kadına lanet eder. Size cennetlik kadınları tanıtayım mı? Onlar bir hata ettikleri veya kocaları tarafından bir haksızlığa uğradıkları zaman kocalarına karşı, ‘seni hoşnut etmedikçe uyuyamayacağım' diyebilen kocalarına düşkün kadınlardır.''

Kadının, kocanın cinselliğinden yararlanma hakkı bulunduğuna da işaret edilen ansiklopedide, kocanın bu görevi yerine getirmemesi halinde suçlu ve günahkar olacağı vurgulanıyor.

BESMELE ÇEKİN

Cinsel ilişkiye başlamadan önce Besmele çekilmesinin, cinsel ilişkinin edeplerinden sayıldığı kitapta, İslam'ın arkadan ilişkiyi kesinlikle yasakladığı vurgulanırken, adetli ve lohusa iken, ibadet etmek gibi cinsel ilişkide bulunmak da yasaklanıyor. Buna karşın Peygamber'in karılarından biriyle aynı durumda elbisesinin üzerinden seviştiği belirtilerek, bunun kadının bu dönemindeki itilmişlik duygusundan kurtarılması için yapılmış olabileceği gibi masum bir yorum getiriliyor.

Adetli kadının dizi ve göbeği arasından yararlanılmaması uyarısı yapılırken, kadının bu dönemde kötü bir elbise giyerek kocasının nefsini uyandırmaması öneriliyor. Buna karşın cinsel ilişki tam anlamıyla gerçekleşmese bile elbise üzerinden sevişme izni de veriliyor.

LEZBİYENLİK YASAK

Cinsel ilişkinin gerçekleşmiş sayılması için kadının veya erkeğin orgazm olması koşulunu getiren kurallara göre, kadının kadınla sevişmesi zina olarak nitelendiriliyor, lezbiyenlik ve homoseksüellik yasaklanıyor.

Kadının kadından sakınması istenen kitapta, ‘kadınların veya erkeklerin hemcinsleriyle aynı yatakta yatması, kadınların çıplak vücutlarını başka bir kadına değdirmesi, çıplak ve yarıçıplak denecek kadar dekolte elbise ile aynı örtünün altında bir kadınla beraber yatmaları, kadınların ahlakına güvenmediği kadından bir erkekten sakınır gibi sakınması' öneriliyor.

Sevişirken fantezi haram

Diyanet Vakfı'nca satılan kitaplar arasında yer ayan Rauf Pehlivan imzalı, ‘Kaynaklarıyla Büyük Kadın İlmihali Ansiklopedisi'nde kadın-erkek arasındaki cinsel ilişkinin yanı sıra, cinlerle ve hayvanlarla olan ilişkilere de İslami yorumlar getiriliyor.

MASTÜRBASYON YASAK

Mastürbasyonun sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurduğu vurgulanan kitapta, Peygamber'in, ‘‘Cinsel organıyla oynayan bir millete Allah azap etmiştir'' ve ‘‘Elini nikahlayan mel'undur'' şeklindeki sözleri anımsatılarak mastürbasyonun yasak olduğu belirtiliyor.

FANTEZİ YASAK

Büyük Kadın İlmihali'nde, eşlerin ilişkide bulunurken başkalarını hayal etmesinin de haram olduğu belirtiliyor. Bunun gerekçesi olarak da bu tür davranışların ailenin yıkılmasına yol açması gösteriliyor.

CİNSEL İLİŞKİ SIRDIR

Kadın ile koca arasındaki cinsel ilişkinin sağlık söz konusu olmadığında başkasına anlatılmasını haram olarak gösteren İlmihal'de, Peygamber'in, ‘‘Kıyamet gününde, Allah'ın katında, emanete hıyanetin en büyüklerinden biri, karı-koca cinsi yakınlık kurduktan sonra, bunları anlatmalarıdır'' şeklindeki sözü anımsatılıyor.

CİNLE İLİŞKİ

Cinlerle cinsel ilişkiye de yer veren ansiklopedi, cinle cinsel ilişki yaşayanların gusül abdesti alması gerektiğini vurguluyor. Haram olmasına karşın hayvanla ilişkiden sonra da güsul abdesti alınması gerektiği vurgulanan ilmihalde, gusül abdesti almadan ibadet yapılması, tırnak kesilmesi, tıraş olunması, uyunması, kan aldırılması veya vücudundan bir parça koparılması yasaklanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!