İslamcı El-Şebab, Kaddafi'nin ölümünden memnun

Güncelleme Tarihi:

İslamcı El-Şebab, Kaddafinin ölümünden memnun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 14:46

Somali'nin güneyini kontrol altında tutan İslamcı El-Şebab örgütü, Muammer Kaddafi'nin öldürülmesini sevinçle karşıladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

İslamcı El-Şebab, Kaddafinin ölümünden memnun

 

Örgütün lideri Ahmed Gadone, bir radyo programına katılarak yaptığı açıklamada Kaddafi'nin bir diktatör olduğunu söyledi.

 

Libya halkına, Kadaffi'nin yerini bir başka diktatörün almasına müsaade etmemeleri çağrısında bulunan El-Şebab lideri Gadone, Libyalıların "devrimin meyvelerini korumaları" gerektiğini belirtti.

 

1991 yılından bu yana etkili bir merkezi hükümetin kurulamadığı Somali'de İslamcı grupların direnişiyle karşı karşıya olan hükümet ülkenin çok küçük bir bölümünde denetim sahibi.

Haberin Devamı

 

Somali'de şeriatı hâkim kılmak isteyen ve El Kaide örgütüyle bağlantısı olduğu öne sürülen El-Şebab ise ülkedeki hükümet karşıtı en güçlü hareketlerden biri.

 

Örgüt ülkenin güneyinin büyük bir bölümünü denetimi altında tutuyor. El-Şebab'ı terör örgütleri listesine alan Amerika Birleşik Devletleri, Somali'de örgütün kontrolündeki geniş alanlara yardım göndermeye geçen yıl son vermişti.

 

Kaddafi, kendisine karşı ayaklanmanın başladığı sıralarda verdiği demeçlerde, İslamcı örgütlerin Libya'yı ele geçirmeye çalıştıklarını iddia etmiş ve isyanın arkasında El Kaide'nin olduğunu söylemişti.

 

Kaddafi aynı zamanda 11 Eylül sonrasında ABD'nin İslamcı hareketlere karşı mücadelesinde, önemli bir müttefiki olmuştu.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!