İslam dünyasına telkin: Sabırlı olun

Güncelleme Tarihi:

İslam dünyasına telkin: Sabırlı olun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 18:02

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tunus ve Sudan’da Amerikan elçiliklerine yapılan saldırılarla ilgili "Ben Müslümanların bu tür tahriklere gelmemeleri istikametinde sabırlı olmaları tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da gazetecilerin soruları üzerine, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan askeri savcılığın Afyon'daki patlamanın sabotaj olmadığını açıklamasının ardından daha önce “Yüzde 99.5 sabotaj” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Erdoğan, “Bundan sonraki soruları Kılıçdaroğlu’na sormak lazım. Kılavuzunu iyi seçsin” dedi.

"O'NA SORMAK LAZIM"

Başbakan sözlerine şöyle devam etti: Sayın savcının açıklamasından sonra konuşmama gerek yok. Sayın savcı burada yüzde 99,5 sabotaj ihtimali yok dediğine göre artık bundan sonraki soruları Kılıçdaroğlu’na sormak lazım. Kılavuzunu iyi seçsin.

Haberin Devamı

"KARŞILIK ŞİDDET OLMAMALI"

Tunus ve Sudan’da Amerikan elçiliklerine yapılan saldırılarla ilgili Yalta’da gerekli açıklamayı yaptım. Tüm ilsem dünyasına Müslümanlara provokatif eylemler içinde yer almamaları çağrısında bulundum. Ve bizim kutsallarımıza hangi dinin mensubu olursa olsun bir saldırı olsa buna bizim karşılık vermemiz şiddetle olmamalı. Fikri ve düşünce planında her tür bu noktadaki tepkilerimizi ortaya koyabiliriz. Ancak tabi burada bir sebep netice ilişkisini göz ardı etmemek gerekir. Bu tür kutsal değerlere saldırıda bulunanlar da kim olursa olsun bunların da bulundukları ülkelerde gerekli karşılığı cezayı görmeli ve bu tür anlayışlar mahkum edilmelidir.

"SABREDİN"

Edilmemesi halinde tabi bu tür tahrikler ne yazık ki meydana geliyor. Fakat ben Müslümanların bu tür tahriklere de gelmemeleri istikametinde sabırlı olmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Çünkü Müslüman’ın sabrı da yeri geldiği zaman çok önemli bir cevaptır. Çünkü sabrın sonunda da biz inanıyoruz ki zafer vardır.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!