Islak imza reddi hâkime

Güncelleme Tarihi:

Islak imza reddi hâkime
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 00:00

İrtica ile Mücadele Eylem Planı diye adlandırılan belgeye ilişkin davanın İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi’nde dün yapılan ilk duruşmasında tutuklu sanık Kurmay Albay Dursun Çiçek hazır bulundu.

Çiçek’in avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin asker olması nedeniyle “görevsizlik” kararı verilmesini talep ederek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de coğrafi konumu nedeniyle de “yetkisiz” olduğunu savundu. Talebi reddeden mahkeme, Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasının bu davayla birleştirilmesine yönelik karardan geri dönülmesi talebini de reddetti. Bunun üzerine tutuklu sanık Serdar Öztürk’ün avukatı Hasan Gürbüz, mahkeme heyeti üyeleri Sedat Sami Haşıloğu, Hüsnü Çalmuk ve Hüseyin Özese hakkında “reddi hâkim” talebinde bulundu. Gürbüz, mahkemenin celse açarak Erzurum’daki dosya ile birleştirilmesi kararının hatalı olduğunu, bu dosyanın da Cihaner davasının görüldüğü Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi’nde birleştirilmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, reddi hâkim talebinin CMK’ye göre değerlendirilmesi için kendi içlerinde oluşturacak bir heyetin incelenmesine karar verdiklerini açıkladı. Şengün, karar belli oluncaya kadar duruşmanın ertelenmesine, duruşma tarihinin sonra bildirilmesine hükmetti.
‘Sanal Dursun Çiçek var’
Beyaz ceket giyen Dursun Çiçek’in duruşmaya verilen arada eşi Gülşen Çiçek’le yaptığı konuşmadaki diyalogları dikkat çekti. Eşine seslenen Çiçek, “Türkiye’de sanal Dursun Çiçek var” dedi. Buna, eşi Gülşen Çiçek, “Evet. Erzincan’da da ortaya çıkmıştı zaten” diye karşılık verdi. Çift arasında ıslak imza da espri konusu oldu. Gülşen Çiçek, “İmzanı annem bile dün akşam attı. Bir kere de aynısını attı” deyip güldü. Bu sözlere Çiçek gülümsedi.

Ömür boyu isteniyor

HASDAL Cezaevi’nde tutuklu olan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in “Silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. Hakkında yakalama emri olan İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Dalan’ın ise, “Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ve 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını isteniyor.

Bu iş bitecek

İRTİCAYLA Mücadele Eylem Planı davasının ilk duruşmasının ertelenmesinin ardından Dursun Çiçek’in kızı avukat İrem Çiçek ve avukatı Celal Ülgen basın açıklaması yaptı. Ülgen, “Savunma zamanı geldiği zaman bu iş bitecek. Balyoz, Kafes, Poyrazköy, Amirallere Suikast çöküyor. Ergenekon davaları çöküyor. Her savunma sonrasında bu kötü duvarın bir tuğlasını yıkacağız, bu kötü duvar yıkılacak” dedi. İrem Çiçek de “Davanın nerede görüleceğini tahmin etmek zor. Bunu birlikte göreceğiz. Savunmamıza çok güveniyoruz. Ellerinde sadece bir imza var. Bunu çürütmeye hazırız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!