Okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı ne zaman? İŞKUR TYP başvur ekranı

Güncelleme Tarihi:

Okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı ne zaman İŞKUR TYP başvur ekranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 09:28

(MEB) bağlı okullarda görevlendirilecek temizlik ve güvenlik görevlileri alımı ile ilgili bekleyiş devam ediyor. İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel alımında ilişkin bekleyiş sürerken beklenen açıklama Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, İŞKUR TYP okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı ne zaman yapılacak? İşte, İŞKUR TYP başvuru ekranı ve konuyla ilgili detaylar.

Haberin Devamı

Okulların açılmasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda görevlendirilecek temizlik ve güvenlik görevlileri alımı da gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişi istihdam edilmişti. Gözler şimdi bu yılki İŞKUR TYP alımında. Peki, İŞKUR TYP okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı ne zaman?

İŞKUR'un okullara yapacağı özel güvenlik alımı için başvurular, TYP kapsamında gerçekleşecek. 2019-2020 dönemi için yapılacak olan TYP özel güvenlik alımı, İŞKUR'un yönetiminde olacak.

İŞKUR özel güvenlik alımı için başvuru süreci, TYP ekranından alınacak. Alımlarla ilgili henüz herhangi bir bilgi yer almazken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili herhangi bir ilan yayımlayıp yayımladığını, TYP ekranında yere alan uygulama alanından 'MEB Güvenlik' seçeneğini seçip 'Ara' butonuna basarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin gelişmeler oldukça haberimizde yer vereceğiz.

İŞKUR TYP EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZEL GÜVENLİK ALIMI RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete aracılığıyla yönetmelik yayımlayan Türkiye İş Kurumu, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında 3 Eylül tarihinde şu maddeleri yayımlamıştı;

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 8 – (1) 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP’lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

BAKMADAN GEÇME!