Gençlik ve Spor Bakanlığı işçi alımı İŞKUR üzerinden yapılıyor! GSB İŞKUR başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Gençlik ve Spor Bakanlığı işçi alımı İŞKUR üzerinden yapılıyor GSB İŞKUR başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2019 19:16

Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi sayfası üzerinden yayımlanan ilana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı, il ve ilçe müdürlüklerinde istihdam etmek üzere sürekli içi alımı yapıyor. Söz konusu alımlar için başvurular İŞKUR sistemi üzerinden alınıyor. Peki, hangi branşlarda personel alımı olacak? İŞKUR üzerinden personel alım başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesine yapacağı 3 bin 243 personel alımı için İŞKUR üzerinden başvuruları kabul etmeye devam ediyor. 11 Şubat tarihinde ilk başvuruları kabul eden İŞKUR, ayın 15'ine kadar müracaatları almaya devam edecek. Bin 355 kişinin gençlik lideri olarak istihdam edileceği personel alımı sürecinde, 730 kişi temizlik görevlisi, 465 güvenlik görevlisi en fazla alım yapılacak alanlar olacak. Peki, İŞKUR GSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, başvuruya dair tüm detaylar...

İŞE ALINANLAR 60 GÜN DENEME SÜRECİNDEN GEÇECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine yapılacak olan sürekli işçi personel alımı için başvuru şartları ve detayları belli oldu. İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımlarda 3 bin 243 personel istihdam edilecek. 18 yaşını tamamlayan ve özel şartları karşılayan kişiler, 60 günlük deneme süresine tabi tutulacak. Bu süreçte başarılı olanlar göreve devam ederken, başarısız olanların iş akdi son bulacak. 

Haberin Devamı

Başvuru esnasında talep edilen belge ve bilgileri yanlış gönderen kişilerin adaylıkları, sonradan anlaşılsa bile son bulacak. Kuraya ve sözlü sınava alım yapılacak kişi sayısının dört katı kadar aday katılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

11 Şubat tarihinde İŞKUR üzerinden başlayacak olan başvurular, 15 Şubat tarihinde sona erecek. Başvurular online olarak yapılacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı işçi alımı İŞKUR üzerinden yapılıyor GSB İŞKUR başvurusu nasıl yapılır

BAŞVURU İÇİN TALEP EDİLEN ŞARTLAR NELER OLACAK?

Farklı pozisyonlarda alım yapacak olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu pozisyonlar için bazı özel şartlar talep edecek. İşte, o özel şartlar;

1- Gençlik Lideri ve Muhasebeci kadroları için lisans düzeyindeki 2018 KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

2- Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri ve Gençlik Lideri kadroları için ön lisans düzeyindeki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

Şartıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş ilanının 4 (Dört) katı kadar aday belirlenecek. Belirlenen adaylar sözlü sınava tabi tutulacak.

3- Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Makine Teknikeri, Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni kadroları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Temizlik Görevlisi meslek kolunda tanımlı engelli ve eski hükümlü işçiler için; Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen 4 (Dört) katı kadar asıl aday sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.

Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir.

Adaylar, başvurunun son günü itibarıyla duyurumuz ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen eğitim durumu ve özel şartlara haiz olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

SÖZLÜ SINAV BELGELERİ NEREYE TESLİM EDİLECEK?

Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlığın (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde daha sonra ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır. Başvuru yapan adayların başvuru süreci belirtilen internet sitesinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

SÖZLÜ SINAVDA ADAYLARA NELER SORULACAK?

Kura çekimi sonrası belirlenen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edecek. Evrak İnceleme Komisyonu tarafından teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar, sözlü sınavda Genel Kültür (25 Puan), Genel Yetenek (25 Puan) ve Mesleki Bilgi ve Becerilerine ilişkin (50 Puan) konularda sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir.

Sözlü sınavda adaylar; 

Genel Kültür ve Genel Yetenek alanında adayların kapalı zarf usulü ile rastgele seçme suretiyle belirleyeceği soruya vereceği yazılı cevap, 

Mesleki bilgi, beceri ve görevlerine ilişkin konularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacaktır. 

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!