İSKİ çukurunu 15 yaşında bir çocuğa kazdırıyorlar

Güncelleme Tarihi:

İSKİ çukurunu 15 yaşında bir çocuğa kazdırıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bağcılar Mahmutbey'de İSKİ'nin su deposuna yapılan bağlantı borularının kazısı sırasında toprak kaydı, bir işçi öldü. Zabıta, yıkılma tehlikesi bulunan 7 apartmanı mühürledi. Mahalle sakinleri, kazının 15 yaşındaki bir çocuğa yaptırıldığını belirterek, ‘‘İSKİ ölüm çukurlarını 15 yaşındaki bir çocuğa kazdırıyor. Bu ne sorumsuzluk’’ diye yakındı.

İSKİ'nin su borusu kazısı, bir işçinin hayatına mal oldu, 7 apartman da çökme tehlikesi geçirdi. Olay, önceki gün saat 10.00'da Bağcılar, Mahmutbey Merkez Mahallesi Soğuksu Caddesi 12. Sokak'ta meydana geldi. Sokak yakınında bulunan İSKİ'nin su deposu ile ana arter arasındaki 100 metrelik boru bağlantısını yapan taşeron firma Cengiz İnşaat, kazıyı yaparken kanal kenarlarını betonla desteklemeyince, toprak kayması sonucu şirket işçisi 43 yaşındaki Hasan Kar yaşamını yitirdi.

Kazı sonucu sokaktaki bir apartmanda çatlak meydana geldi. Apartman kapılarının bir metre yakınına kadar gelecek şekilde yapılan kazı sonucunda binaların yıkılma tehlikesi ortaya çıktı. Bunun üzerine Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 7 apartmanı boşaltarak mühürledi. Apartmanlarda yaşayan yaklaşık 300 kişi geceyi komşularında ya da dışarda geçirirken, sokak sakinleri belediyeye isyan etti. Olay yerine gelen belediye görevlileri durumun düzeltileceğini söylerken, mahallenin çocukları ölüm çukurunun içinde oynamaya devam etti.

ÇOCUĞA KAZDIRDILAR

İSKi'nin su deposuna yapılan bağlantı borularının kazısını ehliyetsiz iş makinesi operatörü 15 yaşındaki Murat Kılıç'a yaptırdığı ortaya çıktı. İSKi'nin taşeron firma olarak işi verdiği Cengiz İnşaat'ın Kılıç Harfiyat'tan kiraladığı iş makinesini 15 yaşındaki Murat Kılıç kullanıyor. Kılıç, iş makinası operatörü hasta olduğu için kazıyı kendisinin yaptığını belirterek, ‘‘Ben sadece ona yardımcı oluyorum. Sokak sonuna kadar boru döşendi. Şimdi bu boruların üzerini toprakla kapatıyoruz. Daha sonra, tekrar diğer taraflar için kazıya devam edilecek’’ dedi.

Kılıç Harfiyat Şirketi'nin sahibi Cafer Kılıç, kazıyı kendi operatörlerinin yaptığını, yeğeni Murat Kılıç'ın ise sadece ona yardım ettiğini öne sürdü. Kılıç, ‘‘Operatörümüz, dün baygınlık geçirdi. Bugün işe gelmeyince, iş makinesini yeğenim Murat kullandı. Kazıları, sadece operatörümüz yaptı’’ dedi. Mahalle sakinleri ise Kılıç'ı yalanlayarak, İSKİ'nin ölüm çukurlarını 15 yaşındaki Murat Kılıç'ın kazdığını gördüklerini öne sürdüler.

ÇUKUR KAPATILIYOR

Kazılan kanala döşenen dev boruların kaynaklarını yapan 43 yaşındaki Hasan Kar'ın göçük altında kalarak ölmesi ve 7 binanın da çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalması, kanalın bir an önce kapatılmasına neden oldu. Yaklaşık 200 metre boru döşenen kısmın toprakla kapatılmaya başlanmasından sonra geceyi sokakta geçiren yaklaşık 300 kişi evlerine döndü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!