İşkenceci çeteye 12 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

İşkenceci çeteye 12 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 12:48

İZMİR'de Beşok grubunun yerine silahlı faaliyette bulundukları belirlenince polis tarafından gözaltına alınan 17 kişilik şebekenin 12 üyesi, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Sinema işletmecisi Yavuz Çamlıca ve kardeşi Bülent Çamlıca'yı öldürmekten üyeleri cezaevinde olan Beşok grubunun yerine faaliyet gösteren çetenin lideri İskender Özkahraman'ın geçen yıl kasım ayında İzmir'in Urla İlçesi'ndeki restoran önünde öldürülmesinin ardından polis çalışma başlattı. İskender Özkahraman'ın kurduğu suç örgütünün, liderliği kardeşlerinin devralmasıyla silahlı faaliyetlerine devam ettikleri tespit edildi. ‘Penguen’ adı verilen operasyonda, eş zamanlı baskınlarda, çete hükümlüsü olan ve halen cezaevinde bulunan Erol Beşok'un oğlu E.B.'nin ile Y.Ö., E.Ö., A.Ö., İ.G., H.S., İ.Ü., M.Y., İ.Y.Y., M.K., E.E., H.K., H.U.S., S.P., S.O., A.B. A.Ç. ile A.Ç gözaltına alındı. Şüphelilerin konulduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki nezarethanede fenalaşan İ.G., ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Baskında, 4 ruhsatsız tabanca, 1 gaz tabancası, 3 pompalı 4 tüfek, 41 kovan, 12 fişek, sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı ile iki tane polis muhabiri yazılı basın kartı ele geçirildi.

Gözaltındaki şüphelilerin sorgularında, mağdurlarına uyguladıkları korkunç işkenceler de ortaya çıktı. Çete elamanlarının, ihtilafa düştükleri Cenk Çelik, Mustafa Dinç, Mehmet Özer ve Fevzi Aluç'u, 2007 yılının Mart ayında Yeşilyurt semtindeki evlerinden kendilerini polis olarak tanıtarak kaçırdıkları öğrenildi.

ÖLDÜRÜP YAKTILAR

Çete elamanlarının çiftlikte üzerine ‘mahkum odası’ yazdıkları ahırda, kurbanlarını Filistin askısına alıp işkence yaptıkları saptandı. Dinç ve Çelik'i öldüren şüphelilerin, bir gün sonra da Mehmet Özer ile Fevzi Aluç'u öldürdükleri ardından ahır içerisine gömdükleri tespit edildi. Çetenin aradan 10 ay geçtikten sonra polisin cesetleri bulabileceği ihtimali üzerine Mehmet Özer ve Fevzi Aluç'un, kemiklerinin topraktan çıkarıp variller içerisinde yakıp tekrar gömdükleri de ortaya çıktı. Güvercin kümesinin altında, arama kurtarma köpeklerince bulunan kemiklerin, DNA testiyle Özer ve Aluç'a ait olup olmadığının belirleneceği bildirildi.

Son iki yılda 4 adam öldürme, 2 yaralama, 2 işyeri ele geçirme, adam kaçırıp alıkoymak, işkence yapmak, haraç almak, zorla belge imzalatmak, tehdit ve darp olaylarına karıştıkları tespit edilen biri kadın 17 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevkedilen şüphelilerden 12'si tutuklandı, E.Ö., M.K., S.P., A.Ö. ve H.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!