İskele altındaki kedi 3 günde kurtarılamadı

Güncelleme Tarihi:

İskele altındaki kedi 3 günde kurtarılamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 16:59

ANTALYA Yat Limanı’nda üç gün önce denize düşen ve limandaki beton iskelenin altındaki boşlukta bulunan kayaların arasına giren giren kedi, üç gündür çevredeki esnaf, balıkçılar ve yatçıların mücadelesine rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

TÜM BU DENEMELER BAŞARISIZ OLDU

Yat Limanı’nda önceki gün denize düşen kedi, beton iskelenin altındaki kayalıkların arasına girdi. Kedinin sesini duyan fakat kendisini göremeyen balıkçılar, polis ve itfaiyeden yardım istedi. Ancak, önceki gün ve dün yapılan kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı.

Bugünkü kurtarma operasyonunda da esnaf ve balıkçılar önce Deniz Polisi’nden yardım istedi. Beton zeminin altında olduğu için oraya girilemeyeceğini, ancak zemin kırılarak kedinin çıkartılabileceğini belirten polisler olay yerinden ayrıldı.

Bunun üzerine 17 yaşındaki Ali Özyurt üzerindeki elbiseleri çıkartarak denize atladı. Kedinin sıkıştığı beton zeminin altına giren Özyurt, bir saat uğraşmasına rağmen siyah renkli olduğunu söylediği kediyi çıkartamadı. Ali Özyurt, ardından, Antalya’ya iş aramaya gelen ve Yat Limanı’nda gezintiye çıkan Ozan Işık ile birlikte tekrar daldı. Ancak, ikinci denemede de kedi kurtarılamadı.

Onlarca kişinin merakla izlediği olayda, kurtarma mücadelesini ve basın mensuplarının olayı görüntülediğini gören Deniz Polisi ekipleri limana geldi. İtfaiye ekiplerinin de geldiği olay yerinde dalgıç kıyafetlerini giyen iki polis suya atladı ve beton zeminin altına girerek kediyi çıkartmak için uğraştı. Kedinin korkup suyun altında görünmeyen kayalıkların arasında kaçması ile uzun süre verilen mücadelelerde başarılı olunamadı. çHem çevredekilerin hem de polislerin uzun süren uğraşları sonuçsuz kaldı.

Haberin Devamı

3 GÜN SONRA AĞAÇTAN KURTARILDI

Öte yandan Erzincan'da Mustafa Bulut’a ait kullanılmayan tek katlı evin bahçesinde bulunan çam ağacına çıkan bir kedinin 3 gündür mahsur kaldığı ihbar edildi. Kediyi kurtarmak için itfaiye ve polis seferber oldu. İtfaiye aracının merdiveninin sepetine binen görevli, uzun uğraşlar sonucu kediyi yakalamayı başardı. Üç kez itfaiyecinin elinden kaçan kediyi yakalayan görevli, merdivenin toplanmasından sonra kediyi aşağı attı. Yere düşen kedi kaçarak izini kaybettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!