'İşin gücün rast gitsin oğlum'

Güncelleme Tarihi:

İşin gücün rast gitsin oğlum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 00:16

Yüksekova ve Nusaybin’de şehit olan polisler Sinan Kunduracı ve Recep Tümen toprağa verildi. Şehit oğlunun yere düşen fotoğrafını kaldıran baba Mehmet Kunduracı, “Oğlum işin gücün rast gitsin. Son acı olsun. Seni çok seviyorum oğlum” dedi.

Haberin Devamı

MARDİN Nusaybin’de el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan polis memuru Recep Tümen (30), 4 yıl önce göreve başlamıştı. Ailesinin 13 çocuğundan biri olan şehit Tümen, 7 ay önce evlenmişti. Tümen için dün ilk tören Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlendi. Bingöl’den gelen şehit polisin yakınları Zazaca ağıtlar yakarken, şehidin 7 aylık eşi Senanur Tümen gözyaşlarına boğuldu. Törenin ardından Bingöl’e gönderilen cenazeyi, şehidin yakınları, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve yetkililer karşıladı. Yılmaz, “Hiç kimse bu memleketimizin birliğini, beraberliğini bozamayacak” dedi. Şehit, Bingöl’ün Genç ilçesi Şehittepe köyünde toprağa verildi.

İşin gücün rast gitsin oğlum

SON ACI OLSUN

Haberin Devamı

Hakkâri Yüksekova’da şehit olan özel harekât polisi Sinan Kunduracı’nın cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından önceki akşam memleketi Aksaray’a gönderildi. Kunduracı’nın naaşı, dün ilk olarak helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Baygınlık geçiren anne Pakize Kunduracı’ya sağlık ekibi müdahale etti. Baba Mehmet Kunduracı da gözyaşlarıyla tabutu okşayıp öperek oğlunu evin önünden son yolculuğuna uğurladı. Oğlunun yere düşmüş yaka fotoğrafını kaldıran Mehmet Kunduracı, “Oğlum işin gücün rast gitsin. Son acı olsun. Seni çok seviyorum oğlum. Beni affeyle. Mekanın cennet olsun oğlum. Sen çok güzel insansın” dedi.

Şehit polis Sinan Kunduracı için Ulu Cami’de düzenlenen törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit Sinan Kunduracı, Aksaray Şehitliği’nde ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları eşliğinde toprağa verildi.

VAN VE NUSAYBİN’DE 2 ŞEHİT

MARDİN Nusaybin’de dün PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Ağır yaralanan 1 uzman onbaşı, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. Van’da Hacıbekir Mahallesi’nde bir eve yapılan operasyonda çıkan çatışmada yaralanan 2 polisten Abdullah Delibaş (38), hastanede şehit oldu. Şehit  Delibaş’ın (38) Gaziantep Şahinbey’deki ailesine acı haber ulaştı. Evli ve 2 çocuk babası olan şehit polisin Van’a gönüllü olarak gittiği, 6 ay önce yaralandığında babaevine Türk bayrağı astığı öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!