IŞİD'e katılmak isteyen 4'ü çocuk 10 kişi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

IŞİDe katılmak isteyen 4ü çocuk 10 kişi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 16:04

Gaziantep'te, terör örgütü 'DAEŞ'e katılacakları değerlendirilen yabancı uyruklu 4'ü çocuk 10 kişinin yakalandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylar" ve "arama-kurtarma faaliyetleri" başlığıyla açıklamalara yer verildi.

Buna göre, Hakkari'de devam eden operasyon kapsamındaki arama tarama faaliyeti sonucu bir sandık Bixi mühimmatı ile çok miktarda yaşam malzemesi bulundu.

Güvenlik güçlerince Hakkari-Van karayolundaki aramada bulunan bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Jandarma unsurlarınca Erzurum'da 12, Ağrı'da 2 ve Kars'ta bir kişi "Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan yakalandı. Aynı suçtan haklarında yakalama kararı bulunan 7 kişi Erzurum Karayazı, 3 kişi de Ardahan Göle'de gözaltına alındı.

4'Ü ÇOCUK 10 KİŞİ YAKALANDI

Gaziantep'te, terör örgütü DAEŞ'e katılacakları değerlendirilen yabancı uyruklu 4'ü çocuk 10 kişi yakalandı.

Iğdır'da önceki gün icra edilen arama tarama faaliyetinde 1,5 ton patlayıcı madde ile el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak üzere 36 tüp, çeşitli örgütsel doküman ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Şenoba'daki operasyonda, sığınak içinde 60 milimetrelik 5 havan mühimmatı, 269 Bixi makinalı tüfek mermisi, 200 doçka uçaksavar silahı mermisi bulundu.

Hatay'ın Belen ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist tarafından bir kamyonetin önü kesildi, 2 kişi araçtan indirilerek araçları gasbedildi.

Çukurca-Cizre karayolunda, konvoydaki bir kirpi aracının kaza yapması sonucu 13 askeri personel hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ

Muğla'nın Bodrum Akyarlar ve Karaada açıklarında 64, Antalya'nın Kaş Çukurbağ Yarımadası açıklarında 2, Aydın'ın Didim Tekağaç Burnu açıklarında 224, Çanakkale'nin Ayvacık Sivrice Burnu açıklarında 338, İzmir'in Çeşme-Dikili-Foça açıklarında 189 kaçak ile bir Türk vatandaşı kurtarıldı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, güvenlik güçlerine, balık tutmak amacıyla denize açılan kişinin geri dönmediği bildirildi. İhbar üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, kişinin cesedi bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!