IŞİD'e katılan ODTÜ'lü Suriye'de öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

IŞİDe katılan ODTÜlü Suriyede öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 16:02

ODTÜ Fizik Bölümünde öğrenim gördüğü sırada, ODTÜ Kütüphanesinin altındaki mescitte Selefi görüşle tanışan, mezuniyetinin ardından Finlandiya’da başladığı yüksek lisanını yarıda bırakıp Ocak 2015’te IŞİD saflarına katılan Ankaralı Raşid Tuğral, Suriye’de bir çatışmada öldürüldü. Tuğral, ODTÜ Kütüphanesinin altında yer alan mescitte örgütlenip IŞİD’e katıldığını duyuran 4 ODTÜ’lüyden ilkiydi. Aynı mescit, 2015 yılı sonunda ODTÜ’deki dini tandanslı oluşumlarla diğer öğrenciler arasında çıkan olaylara da konu olmuştu.

Haberin Devamı

Daha önce de hakkında yaşamını yitirdiği söylentileri çıkan Tuğral’ın, bağlı bulunduğu birlikle bir süredir çatışmalara katıldığı ve Ağustos ayının ilk günlerinde ketebesiyle, yani timiyle girdiği bir çatışmada öldürüldüğü teyit edildi. Birgün gazetesinin Tuğral ailesine yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Tuğral’ın İslam Devleti'nde evlendiği eşi, bu bilgiyi Raşid Tuğral’ın ailesine de aktardı. Tuğral’ın naaşının, pek çok IŞİD militinanında olduğu gibi, Türkiye’ye gönderilmesi beklenmiyor.

YÜKSEK LİSANSINI YARIM BIRAKTI

Tuğral ve yakın çevresindeki başka isimleri IŞİD’e katılmaya ikna eden, ODTÜ Mescit Topluluğunun da çalışma yaptığı mescitte düzenlenen tefsir dersleri olmuştu. ODTÜ Fizik Bölümündeki son yılında Selefi düşünceyle yakınlaşan Tuğral, Finlandiya’da yüksek lisans yaptığı Jyväskylä Üniversitesinde de bu fikirlerini açıkça ifade etmiş, Finlandiya polisi tarafından uyarılmıştı. Dönem arası tatilinde ailesini ziyaret için Ankara’ya gelen Tuğral, Ocak 2015’te Urfa üzerinden Suriye’ye giriş yapmış ve IŞİD saflarına katılmıştı. Mescitteki faaliyetler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği 26 sanıklı iddianameye de girmişti. İddianamede mescitle bağlantılı iki kişinin örgütlere eleman temininde bulunduğu aktarılıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!