IŞİD ve bomba haberine yayın yasağı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD ve bomba haberine yayın yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 22:01

ANKARA Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, savcılığın talebi üzerine Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yönelik canlı bomba saldırısıyla ilgili haberlere yayın yasağı koydu. İki canlı bombaya ilişkin bilgilerin basında yer alması üzerine Ankara Başsavcılığı, ‘soruşturmanın sağlıklı sürdürülebilmesi ve canlı bombaların bağlantılarının tespit edilmesi’ gerekçesiyle Ankara 6’ncı Sulh Ceza Hâkimliği’nden yayın yasağı kararı alınmasını istedi. Mahkeme de savcılığın talebi üzerine yasak kararı aldı.

Haberin Devamı

İŞTE O KARAR
“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun 14/10/2015 tarih ve 2015/141243 numaralı yazılarıyla, Başsavcılığımızca Ankara Garı’nda meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere, yazılı ve görsel medyada yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin, bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmakla; toplum sağlığının, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ye tarafsızlığının sağlanması amacıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayın yapılmasının 5187 sayılı Kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına dair karar verilmesi kamu adına talep olmakla, soruşturma dosyası incelendi.

Haberin Devamı


SORUŞTURMAYA ENGEL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç fail ya da faillerinin yakalanabilmesi amacıyla soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda yazılı ve görsel basın ile internet medyasında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişiler ile ilgili bir takım bilgilerin yayınlandığının müşahade edildiği, bu durumun soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olduğu, talebin milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği ile toprak bütünlüğümüzün korunmasıyla alakalı olduğu gözönüne alındığında 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi hükmündeki koşulların oluştuğu anlaşıldığından, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir.”


KISITLAMAYA İTİRAZ
Ankara saldırısına ilişkin soruşturmada daha önce avukatların dosyadan belge almasının önüne geçmek amacıyla ‘kısıtlılık’ kararı da alınmıştı. Müşteki avukatları dün Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kısıtlılık kararına itiraz etti. Kısıtlılık kararının şüpheli müdafiler yönünden verilmesi gerektiği, müşteki avukatlarının dosyayı inceleme hakkının olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!