IŞİD, AKP, CHP, MHP aynı çizgi

Güncelleme Tarihi:

IŞİD, AKP, CHP, MHP aynı çizgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 02:23

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Birinci Olağan Kongresi yapıldı. Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın katıldığı kongreye Kobani Kanton Eş Başkanı Enver Müslim canlı bağlantı ile bağlanarak son gelişmeleri aktardı.

Haberin Devamı

Burada konuşan Demirtaş, hükümeti ve ana muhalefeti IŞİD ve benzeri örgütlerin Türkiye temsilcisi olmakla suçladı.

İSLAMİYETİ BİTİRECEKLER
Türkiye ve Suriye topraklarında iki temel çizginin karşılıklı mücadele ettiğini savunan Demirtaş, “Birisi diyor ki ‘ya benim gibi yaşayacaksın, inandığım gibi, nasıl yaşıyorsam tabi olacaksın ya da seni keserim’ diyor. O çizginin Suriye, Irak Rojava’daki temsilcisi IŞİD ve benzerleridir. Türkiye’deki temsilcileri AKP, CHP, MHP ve benzerleridir. Onlar gibi yaşamayana, düşünmeyene yaşam hakkı yoktur. İkinci çizgi ise kimliğin, düşüncen, inancın mezhebin ne olursa olsun herkes birbirine saygı duyarak eşitçe yaşayabilir. Bu iki çizgiden biri bu topraklarda hakim olacak.” diye konuştu. “Eğer tekçi zihniyet hakim olursa, benden olmayana, benim gibi düşünmeyene, benim gibi namaz kılmayana Müslüman demem tekçi anlayışı hakim olursa evvela İslamiyeti bitireceklerdir” diyen Demirtaş, onların anlayışının Müslümanlık, İslamiyet çizgisi ile alakasının olmadığını söyledi.
Annelere de seslenen Demirtaş, bir Türk ve Kürt annesinin bir mücadele başlatmasını, birlikte seçime girip Meclis’e çıkmalarını istedi.

BARAJI TARUMAR EDERİZ
Seçim barajının zihinlerden kaldırılmasını isteyen Demirtaş, “Halkın seli Kenan Evren’in barajlarını tarumar edecek. Onun arkasına sığınan AKP’yi tarumar edecek” şeklinde konuştu.
Milleti soyan anlayışa siyaseti dar edeceklerinin altını çizen Demirtaş, “Kim ki siyasete zengin olmak, kim ki siyasete ailesi, çevresinin istikbali için girmişse onun burnundan gelecek. Halk bu değerleri birileri zengin olsun diye yaratmıyor. Siyasette yükseklik en büyük alçaklıktır” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!