İşi bıraksın motorcuların başına geçsin

Güncelleme Tarihi:

İşi bıraksın motorcuların başına geçsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 00:00

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın, YÖK Teşkilat Kanunu’nda değişiklik öngören kanun tasarısının Genel Kurul’daki görüşmelerine katılmaması ve Giresun Üniversitesi’ndeki rektör atamasındaki tutumu, milletvekillerinin eleştirilerine neden oldu.

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Giresun Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimlerinde yalnızca 2 oy alan Prof. Dr. Yılmaz Can’ın listeye girmesini eleştirerek, “İlk iki sırayı alan rektör adayları çizildi, 2 oy alan rektör adayı Cumhurbaşkanına bildirildi” dedi. Özkan şöyle konuştu: “Bir bilim adamının kişiliğiyle bu derece oynanır mı? Sevgili YÖK Başkanı, değerli kardeşim, niye gönderdiniz bu insanı? Bu insan 18 gün içerisinde ne yaptı? Nasıl bir defosu vardı da bu kişinin üzerini çizdiniz? Sayın YÖK Başkanı motosiklete binebilir, güzel de motorcu olabilir, ama bence YÖK Başkanı olmakta hatalı bir kişi. Bıraksın bu işi, motosiklet gruplarının başına geçsin ve Anadolu’yu gezsin.”
Yakında hizmetliler gelir
CHP’li Muharrem İnce de, Özcan’ın Genel Kurul’a gelmemesini şu sözlerle eleştirdi: “Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanıyken YÖK Başkanı buraya gelmiyor, vekili geliyor diye onlarca konuşma yaptınız. Şimdi bıraktık YÖK başkanvekilini, daire başkanı gelmiş. Yakında muhasebe müdürü, hizmetliler falan da gelebilir.”
Gül yerine Cabat Üniversitesi
İnce, Genel Kurul’da milletvekillerine nükteli bir öneride de bulundu. Kayseri’de kurulması planlanan üniversiteye “Abdullah Gül” adı yerine AK Parti eski Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat’ın adının verilmesini önererek, şöyle konuştu: “Kim bu Mahmut Cabat biliyor musunuz? AKP İl Başkanı. Hani 11 Yalova büyüklüğünde maden ruhsatı alan İl Başkanı var ya! Böyle büyük adamdan daha büyük adam mı bulacağız?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!