İşe dönebilmek için Ankara'ya kadar yürüyecek

Güncelleme Tarihi:

İşe dönebilmek  için Ankaraya kadar yürüyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 20:03

Samsun'da çıkarıldığı işine geri dönebilmek için Ankara'ya koltuk değneğiyle yürüyen bedensel engelli kişi, Çorum'a ulaştı.

Alınan bilgiye göre, Samsun'un İlkadım Belediyesinde gece bekçiliği görevine verilen engelli Hüseyin Kılınç, verilen görevi yapamadığı gerekçesiyle 2 yıl önce işten çıkarıldı.

Yeniden işine dönebilmek ve engellilerin sorunlarını gündeme getirmek amacıyla TBMM'ye gitmeye karar veren Kılınç, 15 Kasımda Samsun'dan yola çıktı. Akşam saatlerinde Çorum'a ulaşan Kılınç, Binevler kavşağında Büro-Memur-Sen İl Temsilcisi Erdoğan Cengiz tarafından karşılandı.

Yeniden işine dönmeyi istediğini anlatan Kılınç, şöyle konuştu: “Engelli bir kişi nasıl olur da gece bekçiliği yapabilir? Beni haksız yere işten çıkardılar. Hakkımı hukuki yollardan aradım ama bir sonuç çıkmadı. Hem haklı olduğumu ispatlamak ve yeniden işe dönebilmek için hem de engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için TBMM'ye yürüyorum. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde Ankara'ya ulaşmayı hedefliyorum. 420 kilometrelik yolun yaklaşık 300 kilometresini yürüyerek gideceğim.”

Kılınç, bu gece Çorum'da konaklayacağını ve yarın yola devam edeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!