İSDEMİR’de 3 bin 55 kişi emeklilik istedi

Güncelleme Tarihi:

İSDEMİR’de 3 bin 55 kişi emeklilik istedi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 13:20

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'na (ERDEMİR) devredilecek olan İskenderun Demir Çelik Fabrikları'nda (İSDEMİR) emekliliğini isteyenlerin sayısı 3 bin 55'e çıktı.

Haberin Devamı

İSDEMİR Genel Müdürü Necip Ebegil, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, sadece Temmuz ayı içinde 850 işçinin emeklilik için başvuruda bulunduğunu ve bunların tazminat tutarlarının 20 trilyon lirayı bulduğunu belirterek ''Önceki tüm emeklilerin tazminatlarını ödedik, ancak bundan sonraki ödemelerde sıkı yaşayabiliriz'' dedi.

ERDEMİR'e devirle birlikte işçilerin fabrikada yüzde 11 hisseye sahip olacaklarını belirten Ebegil, buna rağmen emekliliğini isteyenlerin sayısında artış olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

“İşçi, parasını bankada değerlendirmek ya da arkadaşları emekli olduğu için psikolojik olarak sıkıntıya düşmemek için emekliliğini istiyor düşüncesindeyim. ERDEMİR yetkilileri ile Özçelik İş Sendikası'nın yaptığı anlaşma gereği, emekli olanlar ücretsiz hisseden faydalanamayacak.''

Ebegil, 1998 yılında 6 bin 513 kadrolu işçi bulunan fabrikada 2000 yılı sonuna kadar 1352, bu yılın ilk 6 ayında da 853 kiÅŸinin emekli olduÄŸunu bildirdi.Â

Haberin Devamı

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!