İşçiler CHP'yi işgal etti

Güncelleme Tarihi:

İşçiler CHPyi işgal etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 14:50

MALTEPE Belediyesi tarafından işten çıkarıldıklarını ve mahkemenin verdiği işe ia de kararının uygulanmadığını öne süren 4 işçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maltepe İlçe Binası’nı işgal etti.

İşçilerin yaklaşık 3 saat süren eylemi polisin müdahalesiyle sona erdi. Eylemciler binadan çıkarılırken bazı kişiler saldırmaya çalıştı. Polis saldıran grubu biber gazı sıkarak dağıttı

PANKART ASTILAR

CHP Maltepe İlçe Binası’nın bulunduğu Güven iş Merkezi’ne saat 10.00 sıralarında gelen 4 kişi, ellerindeki benzin bidonuyla örgütün bulunduğu altıncı kata çıktı. Geçtiğimiz Aralık ayından beri işsiz olduklarını belirten eylemciler, kendilerini toplantı odasına kilitledi. Toplantı odasının penceresine "Yalanlarınız artık karnımızı doyurmuyor. Söz verdiniz hala işsiziz" yazılı pankartı asan eylemciler, kendilerine müdahale etmeye çalışan partilileri, binayı ve kendilerini yakmakla tehdit ederek engelledi.

İŞÇİLER CHP BİNASINI İŞGAL ETTİ / FOTO GALERİ

ZAMAN ZAMAN PENCEREDEN SESLENDİLER

Mahkeme kararı olmasına rağmen işe alınmadıklarını öne süren İlhan Yıldırım, Cemal Gencerli, Serhat Yurtseven ve Mahmut Gülbinat, zaman zaman pencereden basın mensuplarına seslendi. Maltepe Belediyesi’nin kendilerine ‘iş’ sözü verdiğini belirten İlhan Yıldırım, "Söz verdiler, ‘İşe alacağız’ dediler. İşe almadılar. Onurumuzla oynadılar. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, Maltepe Belediyesi ve DİSK yetkilileri ile görüşmek istiyoruz. Onlarla görüşmeden bu eylemi bitirmeyeceğiz" diye konuştu.

"BU HAREKETİ TASVİP ETMİYORUZ"

Partililerin haber vermesi üzerine binaya gelerek eylemcilerle bir süre görüşen CHP Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, partililerden iş merkezini boşaltmalarını istedi. Kıpırtı, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm samimiyetimizle bu olaya yaklaştık. Bu hareketi tasvip etmemiz mümkün değildir. CHP böyle şeylere prim vermez. Emniyet teşkilatı gerekeni yapacak. Partililerden sakin olmalarını istiyorum" dedi.

İTFAİYE ÖNLEM ALDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip, iş merkezine gönderildi. Merkezin tüm katlarında polisler konuşlandırıldı. Özellikle CHP’nin bulunduğu altınca kata güvenlik şeridi de çekildi. İtfaiye ekipleri, çıkması muhtemel yangını söndürebilmek için iş merkezinin içinde önlem aldı. Ayrıca, merkezin dışında alevlere müdahale edebilecek merdivenli araç da bulunduruldu.

POLİS GÖZALTINA ALDI

Çalışmaların tamamlanmasının ardından toplantı salonuna operasyon düzenleyen polis, 4 eylemciyi yakalayarak gözaltına aldı. Polis, işçileri geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkarmaya çalıştı. Bu sırada CHP İlçe Teşkilatı’ndan dışarıya çıkanların da içinde bulunduğu gruptan bazı kişiler, sopalarla eylemcilerin üzerine yürüdü, polis biber gazı kullandı. Kalp pili olduğu gözlenen bir kişi fenalık geçirdi. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından yapılan bu kişi, ambulansla hastaneye gönderildi.

Gözaltına alınan eylemcilerin Maltepe Belediyesi’nde taşeron olarak farklı birimlerde çalıştıkları, yaklaşık 11 ay önce işten atıldıkları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!