İşçi Partisi: "ABD, CHP ve Baykal’ı çizdi"

Güncelleme Tarihi:

İşçi Partisi: ABD, CHP ve Baykal’ı çizdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 16:23

İŞÇİ Partisi (İP) Kayseri İl Başkanı Ali Özaslan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal’ın, Ergenekon davası kapsamında ve BOP projesi gereği yürütülen bir sindirme harekatıyla karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Özaslan, “ABD tarafından hazırlanan raporda, CHP ve Baykal’ın çizildiğini görmek mümkündür” ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal'ın istifası ve son siyasi gelişmelerle ilgili olarak yazılı açıklama yapan İşçi Partisi İl Başkanı Ali Özaslan, açıklamasında, Ergenekon olayının 2001 yılında devreye sokulduğunu, İşçi Partisi, Türk ordusu, yargı ve ardından CHP operasyonu ile sürecin devam ettiğini iddia etti. Özaslan, şunları kaydetti:
“Baykal operasyonu da, Ergenekon kapsamında olan ve bizzat BOP projesi kapsamında yürütülen bir sindirme harekatıdır. Bu bir kaset olayı değildir. Bunun ipuçları vardır. CHP’nin 1 Mart tezkeresine hayır demesi, Baykal’ın, ‘AKP kendi derin devletini kuruyor’ açıklaması ve Ergenekon sürecinde takındığı tavır nedeniyle ABD tarafından güvenilmez olarak belirlenmiştir. Bunun ipuçlarını Amerikalı Larrabee’nin ABD hava kuvvetleri için hazırladığı Şubat 2010 tarihli raporunda görmek mümkündür. O raporda CHP ve Baykal’ın çizildiğini görmek mümkündür.”

AK Parti iktidarının, BOP projesinin gerçekleşmesi için planlı ve bilinçli bir operasyon yaptığını ileri süren Ali Özaslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Özelleştirme, AB üyeliği gibi konularda ABD’ye göz kırpan CHP, istikrarsız olarak belirlenip çizilmiştir. İsmet İnönü’ye Hitler benzetmesi ile Baykal operasyonu başlatılmıştır. Ortada bir Gladyo operasyonu vardır. Fetullahçı yeraltı örgütlenmesi bu operasyonun merkezindedir. Yapılan açıklamalarda muhalefet, AKP’nin aymazlığından, gerçekleri göremediğinden bahsetmektedir. Yanılıyorlar. Muhalefet yanılıyor. Asıl gerçeği muhalefet göremiyor. ABD bundan sonra AKP ile yoluna devam edecektir. Seçimlerden yine AKP çıkacaktır. Muhalefet yol ayrımına gelmiştir. Ya Atatürk’ün devrimci çizgisine girecekler, ya da BOP eşbaşkanına muhalefetçilik yapacaklardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!