Isaac fırtınası tehlikeli geliyor

Güncelleme Tarihi:

Isaac fırtınası tehlikeli geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 00:00

ABD’yi paniğe sürükleyen Isaac tropikal fırtınası iki yıl önce depremin yerle bir ettiği Haiti’yi ve Dominik Cumhuriyeti'ni vurdu. Aşırı yağışların seller ve toprak kaymalarını beraberinde getirebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) Sözcüsü Jessica Schauer, “Fırtına Port-au-Prince kıyılarına ulaştı” dedi. ABD’li yetkililer fırtınanın Haiti’yi vurduğu sıradaki şiddetinin neredeyse kasırga düzeyinde olduğunu belirtti.

 

ISAAC FIRTINASI TEHLİKELİ GELİYOR / FOTO GALERİ

 

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nden bu sabah yapılan açıklamada fırtınanın kuzeybatıya doğru hareket ettiği ve rüzgarların hızının saatte 110 kilometreyi vurduğu belirtildi.

 

ISAAC HAİTİ VE DOMİNİK CUMHURİYETİ'Nİ VURDU / WEB TV

 

Fırtınanın Meksika Körfezi’ne doğru yönelmesi ve daha da güçlenmesi bekleniyor. Florida’nın güneybatı sahilleri için uyarı verildi. Özellikle Haiti ile Dominik Cumhuriyeti’nin ortak toprağı olan Hispaniola adasında 51 santimetre yağış bekleniyor.

 

Haberin Devamı

NHC yetkilileri, “Yağışlar ölümle sonuçlanabilecek sellere ve toprak kaymalarına neden olabilir” dedi.

 
HAİTİ KÖTÜ DURUMDA

Haiti, 2010 yılında yaşanan 7 büyüklüğündeki depremin yaralarını hala sarabilmiş değil. 250 bin kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından bugün 400 bin civarında insan hala çadırlarda ve derme çatma barakalarda yaşıyor.

 

Dolayısıyla Isaac’in beraberinde getirdiği yağışların neden olduğu seller ve toprak kaymalarının ağır zarara neden olmasından endişe ediliyor. Başkent Port-au-Prince’te sokaklar boş, yiyecek stoklamak isteyen insanlar marketlerin önünde kuyruklar oluşturuyor.

 

Umumi tuvaletlere ve temiz içme suyuna erişimin kısıtlanmasıyla kolera gibi hastalıkların salgın olmasından endişe ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!