İş Sanat'tan indirimli kombine bilet

Güncelleme Tarihi:

İş Sanattan indirimli kombine bilet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2008 12:55

İş Sanat, klasik ve caz konserlerinin bilet satışlarında farklılık yaratarak, özel kombine bilet uygulaması başlattı.

Sanatseverlerin kendi paketlerini oluşturmalarını sağlayan ve bilet fiyatlarının indirimli olduğu yeni düzenlemede, caz ve klasik müzik konserlerinin tümü için kombine bilet alanlar yüzde 35’e varan oranda indirim alacak.

İş Sanat Yönetmeni Meriç Soylu, bu sezonda bir dizi yenilik yapıldığını ve sanatseverler için zengin bir sezon programı oluşturulduğunu belirterek, “İzleyicilerin kendi paketlerini oluşturmalarını sağlayacak şekilde düzenleme getirdik. Bütün sezonun caz ve klasik müzik konserlerinin biletlerini önceden satışa çıkardık. Çünkü programımız belli bunu en başta duyurmakta bir sakınca yok” dedi.

DAHA ÇOK İZLEYİCİYLE BULUŞMAK

İş Sanat Merkezi’nde yapılan tüm etkinliklerin İy Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleştiğini belirten Meriç Soylu, ”İş Bankası’nın kültür ve sanata ciddi bir yatırımı söz konusu ve bunu sosyal sorumluluk olarak gördüğü için yapıyor. Bu anlamda maddi geri dönüş beklentisi yok, ancak izleyicilerle buluşmak ve salonun doluluk oranlarını her zaman yüksek tutmak bizim için önemli. Bu yüzden bilet fiyatında indirime gitmek izleyiciyle buluşmak anlamında bizim için büyük bir adım oldu” diye konuştu.

Bu sezon fiyatların ortalama olarak 30 YTL civarında olduğunu aktaran Soylu, ancak 50 ve 70 YTL bilet fiyatına sahip konserlerin de bulunduğunun altını çizdi. Şu an en pahalı biletin 70 YTL ile Roby Lakatos ve Grubu’na ait olduğuna değinen Soylu, “Bunun nedeni, özel bir konser olması ve iki ayrı grubun var olması. Neredeyse iki ayrı konser sahneleniyor” dedi.

CAZ VE KLASİK MÜZİĞİN ÖNEMLİ İSİMLERİ İŞ SANAT’TA

Sezon programı belli olduğundan biletleri önceden satışa çıkardıklarını vurgulayan Soylu, geleneksel müzik, dans gösterileri, çocuk etkinlikleri, dünya müziği konserleri gibi etkinliklerin de sezonda olduğunu, ancak bunların programa sonradan dahil edileceğini ve bir anlamda yeni sürprizler olacağını söyledi. Programdaki bütün konserlerin iddialı olduğuna dikkat çeken Soylu, sezon programının dünyada son derece önemli olan virtüözler, orkestralar, oda müziği orkestraları ve caz müzisyenlerinin konserlerinden oluştuğunu kaydetti. İş Sanat’ın yeni sezon programında yer alan virtüöz isimler olarak Marc Andre Hamelin, Lars Vogt, Midori,Julian Rachlin’i gibi isimlerin bulunduğunu belirten Soylu,orkestra olarak da Prag Flarmoni,Franz Liszt ve İskoç Oda Orkestralarının, Tokyo Yaylı Çalgılar Dörtlüsü konserlerine dikkat çekti. Soylu,20 Kasım'da Schubert Ensemble'nin Mahler, Mendelson ve Brahms'ın eserlerini seslendireceği konseri özellikle hatırlatırken, yeni yıl coşkusunun da valsin ustası sayılan "Strauss Gecesi'nde yaşanacağını söyledi.

Soylu,caz konserlerinde de Al di Meola,Wayne Shorter Quartet, The Bad Plus, Michael Camilo Trio gibi renkli isimlerin yer aldığını hatırlattı.

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ YÜZDE 25 DAHA UCUZ

İş Sanat Yönetmeni Meriç Soylu, klasik ve caz konserleri dışındaki etkinliklerde özel bir indirime gidilmediğini, ancak geçen sezona kıyasla çocuk etkinlikleri biletlerinin daha ucuz olduğunu kaydederken, “Çocuk etkinliklerinin bilet fiyatları çocuklar için 10 YTL, aileler için ise 15 YTL olarak belirlendi. Bu fiyatlar geçen seneye göre yüzde 25 düzeyinde indirimli” dedi.

İş Bankası ve İş Sanat için çocukların önemli ve öncelikli olduğunu vurgulayan Soylu, çocuk etkinlikleri hakkında şöyle konuştu:

"Geçen sene çok rağbet gören 'Peter Pan' ve 'Bir Sergiden Tablolar' gösterilerimiz devam edecek. Ek olarak Ocak ayından itibaren, yeni çocuk etkinlikleri başlayacak. Onları da Aralık’tan itibaren duyuruyor olacağız. Şubat tatilinde de çocuk atölyeleri düzenleyeceğiz. Ocak ayından itibaren küçük izleyicilerimiz için daha zengin bir program sunuyor olacağız."

ARALIK AYINDA JOCELYN SMITH, ZÜLFÜ LİVANELİ ŞARKILARI SÖYLEYECEK

İş Sanat programına göre Aralık ayı programı, geleneksel müzik kapsamında Tahir Aydoğdu, Bilgin Canaz ve Hasan Ali Toker’den oluşan Tanini Trio ile başlayacak. Caz şarkıcısı Jocelyn B. Smith’in, Zülfü Livaneli şarkılarını İngilizce söyleyeceği ve Zülfü Livaneli’nin de eşlik edeceği konser, 16 Aralık’ta gerçekleşecek. İstanbul Opera Orkestrası’nın eşlik edeceği Anna Caterina Antonacci konseri ise 20 Aralık’ta sanat severlerle buluşacak. Soprano ve mezzosoprano rollerini aynı etkiyle seslendiren sanatçı, 17. ve 18. yüzyıl operalarını kapsayan repertuarıyla geceye renk katacak. Aralıkta’ki son gösteri de İsrailli bir dans topluluğu olan Kamea Dance Company’nin Carmina Burana’nın 27 Aralık’ta vereceği Yılbaşı Gösterisi olacak. Müziğin banttan verileceği gösteride, grup kendi koreografileriyle Carmina Burana’ya eşlik edecek ve elli dakikalık gösteri sunacak.

ÜCRETSİZ ŞİİR DİNLETİLERİ

Meriç Soylu şiir dinletilerinin ücretsiz olarak gerçekleştirildiği İş Sanat’ta, bu yılın programı oluşturulurken, geçen sezonlarda en çok ilgi görmüş şiir dinletilerinden beş tanesinin programa dahil edildiğini söyledi. Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday gibi geçen sezon şiirleri seslendirilmiş şairlere bu sezonda da yer veriliyor. Eskilerin yanı sıra bu yıl yeni olarak, Edip Cansever ve Aşık Veysel’in de şiirleri dinletilerde yer bulacak. Şiir dinletileri Ahmet Birkiye tarafından sahneye konarken, müzik direktörlüğü de Serdar Yalçın tarafından yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!