İş piyasasındaki durgunlukta kompresör yaptı

Güncelleme Tarihi:

İş piyasasındaki durgunlukta kompresör yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 11:36

ERZİNCAN'da torna, tesviye işi ile uğraşan Ümit Atabey Çin mallarına rakip olarak 100 YTL'ye hava kompresörü üretti.

Haberin Devamı

Hurdaya çıkan otomobillerdeki LPG tankının üzerine buzdolaplarının motorunu yerleştiren Atabey, “Çin malı olan hava kompresörleri, 200-300 YTL'den satılıyor. İşler azalınca yeni bir şey üretmek için harekete geçtim. Yaptığım kompresörü Çin malına karşılık 100 YTL'den piyasaya sürdüm” dedi.

Erzincan 1'inci Sanayi Sitesi'nde küçük yaştan itibaren baba mesleği tornacılık ile uğraşan Ümit Atabey kendisine işyerinde piyasanın durgun olduğunu görünce hurdaya ayrılmış LPG tankı ve buzdolabı motorundan 30 YTL harcayarak kompresör yaptı. Yüksekokul mezunu olan evli ve 1 çocuk babası Ümit Atabey, “Bunu 1 saatte yaptım. LPG tankları 10 yılın ardından hurdaya ayrılıyor. Hortum ve kaynak bağlantıları ile buzdolabı motorunu da kullanarak basit bir düzenek yaptık. Bugün piyasada daha çok Çin malı kompresörler bulunuyor. Bunların fiyatları 200- 300 YTL arasında değişiyor. Eğer onlar olmasaydı bugün yaptıklarımız bulunmaz bir kompresör olacaktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk etapta kompresörü kendileri için yaptığını ancak ilgisi çektiğini gördüğünü belirten Atabey, “Talep olursa seri üretime geçebiliriz. Yaptığımız bu kompresörü 100 YTL’den satışa çıkardık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!