İş dünyası 'AB'den para almanın yollarını' öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası ABden para almanın yollarını öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 17:02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS), iş dünyasına AB fonlarından para almanın yollarını öğretebilmek için bir eğitim programı başlatıyor.

TOBB’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB sürecinde her türlü maddi ve teknik katılımı gerçekleştirirken, girişimcilerin "yol yordam bilmemesi" nedeniyle AB fonlarından yok denecek kadar az yararlandıklarına dikkat çekildi. Bu nedenle de ABGS ve TOBB birlikte bir proje geliştirerek "proje hazırlama eğitimi" verilmesi kararlaştırıldı.
TOBB’un çatısı altında düzenlenen "proje hazırlama kapasitesinin geliştirilmesi projesi eğitim programı"na sanayi ve ticaret odalarından yetkililer katılacak. "AB fonlarından yararlanmak için proje hazırlayıcıları eğitecek eğitmenlerin" eğitileceği programa 26 eğitmen adayı katılacak.

Program, TOBB erkezinde 23 Ocak 2006 Pazartesi günü, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği Genel Sekreteri (ABGS) Büyükelçi Oğuz Demiralp ile AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Füsun Çiçekoğlu’nun katılacağı bir toplantıyla tanıtılacak.

BU YIL 500 MİLYON EURO

Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin değişim sürecine sağlayacağı finansman katkısının miktarı 2007-2013 bütçesiyle somut hale gelecek. Halen programlama çalışması yürütülen 2006 yılı için öngörülen mali yardım miktarı ise 500 milyon euro düzeyinde bulunuyor.

KOBİ DESTEKÇİLERİ ODA-BORSALAR

Türkiye-AB mali işbirliğinden ve Türkiye’nin katıldığı AB Programlarından yararlanmada, proje hazırlığıyla başlayan uzun bir prosedürün izlenmesi gerekiyor. TOBB ve ABGB’nin yürüteceği proje sonunda, oda ve borsalara, projelerini nasıl hazırlayacakları, projeye katılamayan odaları da aynı konuda nasıl eğitecekleri ve KOBİ’lere AB fonlarından yararlanmak için "proje hazırlama" ve mali imkanlar konusunda nasıl hizmet sunacakları öğretilecek.

YAYGINLAŞMAK İÇİN EĞİTMENLER

AB fonlarından yararlanma için proje çalışmalarının yaygınlaştırılması amacıyla, eğitim sertifikasına sahip uzmanlar kendi bölgelerinde proje hazırlama eğitimi verecek. Ayrıca, mayıs ayı içinde eğitici grubu tarafından projeyle ilgili bir web sayfası ve TOBB bünyesinde de bir "yardım masası" oluşturularak çalışmalara teknik destek sağlanacak.

PROGRAMDA NELER VAR

23 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında TOBB binasında verilecek eğitim kapsamında; örnek proje grup çalışmaları, hibe programlarına hazırlık, hibe başvuru rehberi, değerlendirmeler gibi başlıklar yer alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!