İş bitirmedim

Güncelleme Tarihi:

İş bitirmedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2001 01:59

Önergenin görüşülmesi sırasında hükümet ortakları, tam kadro Genel Kurul'da yerlerini aldılar. Koray Aydın, konuşmasında yolsuzluk olaylarının sistemden kaynaklandığını, sistemdeki sıkıntıların giderilmesi gerektiğini savundu. Aydın, ‘‘Bu yüzden sistemi sorgulamalıyız. İstanbul Belediyesi'nde meydana gelen yolsuzluklar, Tayyip Erdoğan'ın eseri midir, yoksa sistemin eseri midir?’’ diye sordu.

ERDOĞAN İSTİFA

İddianamede adı geçmediği halde bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini hatırlatan Aydın, AKP Lideri Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Aydın,‘‘Erdoğan'ın genel sekreteri kayıp. Bu durumda genel başkanlıktan istifa ederek kayıp ve kaçak kişilerin önünü açmalıdır. O zaman çok kişi teslim olur ve çok şey aydınlanır. Benim istifamdan rahatsızdı. Çünkü ben istifa edince O da istifa edecekti ve beni 'şov yapmak'la suçladı. Hadi bir şov da sen yap görelim Sayın Erdoğan.’’

TRAJİKOMİK HABERLER

Bakan olunca ‘makamında iş bitirdiği’ haberlerini trajikomik diye değerlendiren Aydın, ‘‘Bakan olduktan sonra inşaat yapılması planlanan parselleri iade ettim. Noteri bakanlık makamına çağırdık. Parselleri orada sahiplerine devrettim. Bu durum, ‘Bakan makamında iş bitirdi'ye dönüşüyor’’ diye yakındı.

6 FİRMAYLA ALIŞVERİŞ

Aydın,
deprem bölgesindeki müteahhitlerle ilişkisini de açıkladı. ‘‘Sadece 6 firma benden alışveriş yapmış’’ diyen Aydın, diğer 3 firmanın da eski müşterisi olduğunu öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!