İş bekleyen 285 kişiye sınav şoku

Güncelleme Tarihi:

İş bekleyen 285 kişiye sınav şoku
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 14:04

TÜRKİYE Elektirik İletim A.Ş. (TEİAŞ), taşra teşkilatlarında çalıştırmak üzere yaptığı ve 285 kişinin kazandığı sözlü sınavı iptal ettiğini duyurdu.

Sınavı kazanan Elazığlı Selçuk Özer, işe girme hazırlıkları yaparken, sınavın iptal edildiğini duyunca şoke olduğunu belirterek, "İşe girmek için gerekli evrakı hazırlamıştım. Sonra görülen lüzum üzerine sınav iptal edildiği açıklandı. Dünyam başıma yıkıldı" dedi.

TEİAŞ, Türkiye genelindeki taşra teşkilatlarında çalıştırmak üzere 285 kişinin işe alımı için 29 Ağustos, 1 ve 2 Eylül tarihleri arasında Ankara’da sözlü sınav yaptı. 5 Eylül tarihinde de TEİAŞ resmi internet sitesinde, işe alınacak 285 kişinin isimleri açıklandı. Ancak 10 Eylül günü, sözlü sınavı kazanarak işe girmeye hak kazanan kişilerin isim listesinin yeraldığı açıklama TEİAŞ’ın internet sayfasından kaldırılarak yerine, "Şirketimiz taşra teşkilatında bulunan işyerlerinin 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde 285 adet eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla 27.08.2012, 29.08.2012 ve 01-02.09.2012 tarihlerinde yapılan sözlü/mülakat sınavları görülen lüzum üzerine Genel Müdürlük makamının 10.09.2012 tarih ve 1403 sayılı oluru ile iptal edilmiştir" duyurusu konuldu.

TEİAŞ’ın yaptığı sınavı kazanan Elazığlı Selçuk Özer, iş başı yapmak için evrak hazırladığı sırada, sınavın iptal edildiğini görünce şoke olduğunu söyledi. Tüm umutlarının bir anda yok olduğunu ifade eden Özer, "TEİAŞ’ın Türkiye çapındaki işçi alımına Van’dan müracaat ettim. Mülakat için Ankara’ya çağırıldık, gittim. Mülakatımız oldu. Mülakat sonucumuz açıklandı. Asil listede ismimi gördüm. Gayet de sevindim. 2 gün liste TEİAŞ’ın internet sitesinde kaldıktan sonra kaldırıldı. Ayın 10’u itibariyle akşam üzerine yakın bir saatte yeni bir ilan çıktır" dedi.

Psikolojik ve manevi olarak mağdur olduğunu belirten Özer, internette sosyal paylaşım siteleri üzerinden kendisi gibi mağdur olan adaylarla buluşarak, dava açmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!