İrticaya geçit yok

Güncelleme Tarihi:

İrticaya geçit yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dinci basındaki iddialar üzerine Genelkurmay Başkanlığı, sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, ‘‘Türk Silahlı Kuvvetleri, laik cumhuriyetin ve ülke bütünlüğünün teminatı olmaya ve gericilikle mücadeleye devam edecektir’’ denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin irtica ile mücadele konusundaki hassasiyetini, kuvvetli ifadelerle bir kez daha kayda geçirdi. Genelkurmay Genel Sekreterliği'nin dünkü açıklamasında, ‘‘TSK, yüce milletinin kendisine duyduğu güvene her zaman layık olma sorumluluğunun bilincinde olarak, laik cumhuriyetin ve ülke bütünlüğünün teminatı olmaya ve gericilikle mücadeleye devam edecektir’’ denildi.

Genelkurmay, irticai hareketlerin siyasal bayraktarlığını yapan dinci basındaki bazı köşe yazarlarının ortaya attığı iddialar nedeniyle sert bir açıklama yaptı. Bazı köşe yazarlarının, askerleri din düşmanı gibi göstermek istediğini vurgulayan Genelkurmay, bu tür yaklaşımları ‘Sorumsuzluk ve seviyesizlik’ olarak değerlendirdiğini vurguladı. Açıklamada, bazı köşe yazarlarının İlhan Uran tarafından yazılan, ‘Laiklik mi, Şeriat mı?’ adlı kitabın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) görüşünü yansıttığını iddia ettiklerini belirtti. Kitabın TSK'nın görüşlerini yansıtmadığını vurgulayan Genelkurmay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘‘Yapılan incelemede, piyasada bir ara satıldığı iddia edilen bu kitabın, yazarın müracaatı üzerine ve Harp Akademisi'nin kendi inisiyatifi ile 1995'te sadece bir kapak ilave edilerek sınırlı ölçüde çoğaltıldığı belirlenmiştir. Anılan kitap, çoğaltılmasından çok kısa bir süre sonra muhtevası itibariyle uygun görülmemiş ve Harp Akademileri Komutanlığı emri ile toplatılmıştır.’’

İrticacı basını eleştiren açıklamada, ‘‘Kitapta ifade edilen bazı fikirlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne maledilmesi ve din düşmanı gibi gösterilmeye çalışılması, onun yüce milletimiz nazarındaki saygın imajını zedelemeye yönelik seviyesiz ve sorumsuz bir hareket olarak değerlendirilmektedir’’ denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!