İrtica yasasına 2. rötar

Güncelleme Tarihi:

İrtica yasasına 2. rötar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

İrtica ile mücadele yasaları arasında bulunan ve şahıs camileri ile vakıf camilerinin Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolüne verilmesini öngören yasa tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda 2. kez engellendi.

Dün toplanan komisyonda, 2 saat süreyle FP ve DYP milletvekilleri engelleme amacıyla konuşma yaptı. TBMM Genel Kurulu 2 saat sonunda çalışmaya başladığı için oylamaya geçilemedi ve FP'lilerin itirazı üzerine Meclis İçtüzüğü gereği toplantıya son verildi. Komisyonun ANAP'lı Başkanı Akın Gönen'in de, oylamaya geçilmesi amacıyla verilen yeterlilik önergesini alelacele oylatarak reddettirmesi dikkat çekti. Toplantıya ANAP'lı Ali Talip Özdemir, CHP'li Ali Rıza Bodur ve DYP'li üyeler Hayri Kozakçıoğlu ile Saffet Kaya katılmadı.

CAMİDE SİYASET

Geçen haftaki toplantıda DYP milletvekillerinin ‘Başkan neden katılıp bilgi vermedi’ eleştirileri üzerine dünkü toplantıya katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, sayıları 6 bine ulaşan şahıs ve vakıf camilerinin Diyanet'in uygulamasına aykırı hareket ettiğini söyledi. Yasa tasarısını askerlerin hazırladığı eleştirilerini yanıtlayan Yılmaz, ‘‘Tasarıyı biz hazırladık ve tamamen bir zaruriyetten kaynaklanmıştır’’ dedi. Yılmaz, bu durumdaki camilerin dine zarar verdiğini savunarak, ‘‘Adam imam diye çıkıyor, camide siyasi konuşmalar yapıyor Gazetedeki köşe yazısını hutbe diye okuyor. Bunlara müdahale edemiyoruz. Din orta malı, bilen de bilmeyen de konuşuyor’’ diye yakındı. Yılmaz, İstanbul'da bu durumdaki bir cami imamını emniyete bildirmek zorunda kaldıklarını belirterek, ‘‘Camiye polis girmesini kim ister?’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!