İrem'in katil sanığını yakacak rapor

Güncelleme Tarihi:

İremin katil sanığını yakacak rapor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 11:04

BURSA’da geçen yıl eylül ayında ’İrem’ takma adlı travesti 28 yaşındaki Mesut Şaban Okan’ı 44 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki Emrah Şen’in, ’Cinayeti Okan’ın kendisiyle ilişkiye girmek istediği için işlediği’ yönündeki ifadesi, hastane raporuyla yalanlandı. Mahkemeye ulaşan hastane raporunda, Mesut Şaban Okan’ın daha önce geçirdiği ameliyatla testislerini aldırdığı belirtildi.

Haberin Devamı

EVİNİN ÖNÜNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU - FOTO GALERİ

TRAVESTİ İREM CİNAYET KURBANI / FOTO GALERİ

Bursa’da internet üzerinden tanıştığı kişilerle cinsel ilişkiye giren ’İrem’ takma adlı travesti Mesut Şaban Okan, 21 Eylül 2010 gecesi Merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Altıparmak Caddesi’ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Boğazından karın boşluğuna kadar kesilen Mesut Şaban Okan’ın cesedini eve gelen ’Seray’ takma adlı travesti arkadaşı buldu.

KESİLEN ELİNİ PANSUMANA GİDİNCE YAKALANDI

Polis cinayet sırasında elini kestiğini belirlediği şüpheli Emrah Şen’i, hastanelere olay gecesi elini pansuman ettirmek için gelen 50 kişiyi teker teker inceleyip, cep telefon görüşmelerini takip ederek yakaladı. Gözaltına alınan Emrah Şen, verdiği ifadede cinayeti itiraf ederek şunları anlattı:

"İrem ile uzun süredir görüşüyorduk. Olay günü tekrar evine gittim. Bir tane bira içtim. Kendisiyle cinsel ilişkiye girdim. Sonra o benimle ilişkiye girmek istedi. Kabul etmedim. Aramızda tartışma çıktı. Küfür edince çıldırdım. Elime geçirdiğim bıçağı iki yerine sapladım, sonrasını bilmiyorum. Elimi kesmişim. Evde bulunan laptop, cep telefonları ve bazı ziynet eşyasını iz bırakmamak için alarak kaçtım. Yakalanmamak için de Gemlik’te Devlet Hastanesi’ne giderek elime pansuman yaptırdım."

Mahkemeye çıkartılan Emrah Şen tutuklanarak cezaevine konuldu.

'AMELİYATLA TESTİSLERİNİ ALDIRMIŞ’

Hakkında "Kasten Adam öldürmek" ve "Yağma" suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Emrah Şen’in yargılanmasına Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya Bursa Travestileri Transseksüelleri Geyleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (GÖKKUŞAĞI) üyesi travestiler de katıldı. Daha önceki duruşmada müdahil avukatın talebi üzerine, Bursa’daki özel bir hastaneden istenen öldürülen Mesut Şaban Okan’ın ameliyatı ile ilgili rapor geldi. Gelen raporda, öldürülen Okan’ın testislerinin ameliyatla alındığı ve bu nedenle karşı taraf ile erkek olarak cinsel ilişkiye girmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

'OĞLUM PARA İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ’

Daha önceki duruşmada ifade veren sanık Emrah Şen bu duruşmada söz almazken, öldürülen travesti Masut Şaban Okan’ın annesi Melek Okan, sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşma sanık ve mağdur avukatlarının savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.

Duruşma çıkışı konuşan anne Melek Okan, "Benim oğlum sorunlu bir insan değildi. Bakın bütün arkadaşları burada. Olay günü oğlumun çok parası vardı. Parası için öldürüldü. Katil, cezaevinden çıkınca başka kişileri de öldürecek" dedi.

’BU BİR NEFRET CİNAYETİ’

Duruşmaya izleyen Bursa Travestileri Transseksüelleri Geyleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (GÖKKUŞAĞI) Başkanı Öykü Özen Evren de, davanın sonuna kadar takipçisi olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"İrem, ameliyat olduğundan testisleri alındığı raporla belirlendi. Sanık kendisiyle ilişkiye girmek istediğini söylediği için öldürdüğünü söylemişti. Bu rapor, sanığın yalan söylediğini ortaya koyuyor. Bu bir nefret cinayetidir. Bizlere karşı hunharca işlenen cinayetlerin bitmesini istiyoruz. Bu konuda devletin ve toplumun üzerine düşeni yapmasını istiyoruz."

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!