İranlı turizmciler Van'da otel yapmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

İranlı turizmciler Vanda otel yapmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 15:19

İRAN Turizm Seyahat Acenteleri Birliği'nin 31 üyesi, Türkiye- İran arasındaki turizm ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla Van'a geldi.

Haberin Devamı

Destek verilmesi halinde Van'a otel yapmak istediklerini belirten İran Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Muhammet Hasan Kirmani, “Turizm açısından Van bizim için büyük bir fırsattır. Pazarlarımızın büyük bölümünü de Van oluşturuyor. İki ülke arasında bu amaçla turlar da düzenlenebilir” dedi.

Van Valiliği'nin daveti üzerine İran Turizm Seyahat Acenteleri Birliği'nin 31 üyesi 2 günlük bir gezi için Van'a geldi. Tarihi ve turistik yerleri gezen heyet, daha sonra bir otelde toplantı yaptı. Türkiye- İran arasındaki turizm ilişkilerinin canlandırılması için görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Van Valisi Özdemir Çakacak, dost ve komşu ülke İran'la kurulacak ilişkilerin önemine değindi. Vali Çakacak, bu ilişkilerin her geçen gün ilerlediğini belirterek, “Ülkeler arasındaki ilişkilerde önemli etkileşimler yaşanıyor. Bunlardan en önemlisi turizmdir. Kültür alışverişinin sağlanmasında turizmin önemli bir etkisi vardır” dedi.

Haberin Devamı

İran Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Muhammet Hasan Kirmani de turizm açısından Van'ın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu, pazarlarının büyük bir bölümünü Van'ın oluşturduğunu söyledi. Kirmani, “İki ülke arasında bu amaçla turlar düzenlenebilir. Van'ın sahip olduğu turizm potansiyeli çok büyük. Van'ı, İstanbul, Antalya, Bursa ve Trabzon gibi illere gitmek için geçiş noktası olarak kullanmak istiyoruz. Ancak Van'da otel ve diğer altyapının hazır olup olmadığını bilmiyoruz. Bize destek verilmesi halinde buraya otel açmak istiyoruz” dedi.

Kirmani, ayrıca İran'da turizm ve otelcilik liselerinde okuyan öğrencilerin stajlarını, Türkiye'de yapmaları teklifini de Vali Çakacak'a iletti.
Toplantıya katılan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Seçim Aydın ise arz ve talebe göre yatırımların yönlendirildiğini kaydetti. Aydın, Türkiye'de yabancı sermayenin gün geçtikçe arttığına da dikkat çekti.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, TÜRSAB yetkilileri, Van ve İranlı acente sahipleri ile kentteki otel sahiplerinin katıldığı toplantıda İran Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Muhammet Hasan Kirmani, Van Valisi Özdemir Çakacak'a ülkesindeki tarihi ve turistik yerlerin yer aldığı bir kitap hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!