İranlı sahte pasaport çetesine baskın

Güncelleme Tarihi:

İranlı sahte pasaport çetesine baskın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 12:20

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard, ülkeye kaçak yollardan zengin İranlıları sokan İranlı E.A’yı gözaltına aldı. Scotland Yard’ın verdiği bilgiler ışığında İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri çetenin Türkiye bağlantısını deşifre etti. İranlı çetenin Bakırköy’de imalathaneye çevirdiği eve düzenlenen operasyonda çok sayıda sahte pasaport, kimlik ve hatta sahte hayvan pasaportu bile bulundu. Çetenin kişi başı 25 bin Euro aldığı belirlendi.

Haberin Devamı

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard, geçtiğimiz mayıs ayı başında Londa’da düzenlediği operasyonda İranlı E.A’yı gözaltına aldı. İranlı E.A’nın uluslararası insan kaçakçılığı yapan çetenin elebaşı olduğu saptandı.

İngiliz polisi E.A’nın Türkiye’de bulunan bağlantıları hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bilgiler üzerine harekete geçti.

Haberin Devamı

Yürütülen teknik ve fiziki takipte, çetenin Bakırköy’de bir ev kiraladığı, kiralanan evi de sahte pasaport imalathanesine çevirdiği belirlendi. Ekipler önceki gün eve operasyon düzenledi.

İranlı sahte pasaport çetesine baskın
Daniel Armani sahte kimliğini kullanan A.R ve A.N gözaltına alındı. Evde yapılan aramda 102 adet başta İngiltere olmak üzere değişik ülkelere ait pasaportlar, 63 adet değişik ülke vatandaşlarına ait kimlik, ehliyet ve öğrenci kimlik kartı, 200 adet iki ülke havayolu şirketine ait boş uçak biniş kartı, 29 adet silikon mühür, 11 adet numaratör, 5 adet değişik ülkelere ait vize yaprağı, mor ışık, kart basım makinesi, renkli yazıcı, tarayıcı ve bol miktarda mühür, kaşe, pasaport yapımında kullanılan malzemeler ele geçti.  

Haberin Devamı

İranlı sahte pasaport çetesine baskın
Ele geçen bazı pasaport ve kimliklerin İnterpol kayıtlarında çalıntı gözüktüğü bildirildi. Çetenin zengin müşterilerinin hayvanları için de sahte hayvan pasaportu hazırladığı belirlendi.

İranlı sahte pasaport çetesine baskın
Çetenin kurduğu bilgisayar bağlantılı sistemle 50 saniye de bir pasaport hazırladığı saptandı. Pasaport başına 25 bin Euro aldığı belirlenen çete üyelerinin 4 ay önce kaçak yollardan İran’dan Türkiye’ye geldikleri tespit edildi.

Çetenin başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerine zengin İranlıları kaçırdığı, yakın bir ülke ise kişi başı 10 bin Euro aldıkları belirlendi. Gözaltına alınan A.R’nin 2014 yılında başka bir suçtan kaydı bulunduğu belirtilirken, çete elebaşı E.A’nın sahtecilikten Londa’da cezaevinde bulunduğu bildirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!