İranlı kadının savaşı

Güncelleme Tarihi:

İranlı kadının savaşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dedektif gibi iz süren İranlı Zehra Binnaz Mukatdem, birkaç bin dolar için kocasını acımasızca öldüren eski polis memuru Birol Özler'i yakalattı.

Türkiye'de vatandaşlık başvurusu kabul edilmeyince İsveç pasaportu alan İranlı Firuz Gurbanzade Mukatdem'in ölüme bileti, 6 ay önce Kumkapı'da motosikletli 4 Yunus tarafından çevrilmesiyle kesildi. Türkiye'de oturma süresi bitmişti. Eşinin, hakkında işlem yapılmaması için polislere yalvardığını söyleyen Zehra Binnaz Mukatdem, ‘‘Bin dolar istemişler. Yanında parası olmadığı için, Yunuslardan Birol Özler'le Bahçeşehir'deki evimize gelip istedikleri parayı verdi'' dedi. Genç kadının iddiasına göre polis Birol, daha sonra birçok kez kocasını arayıp, para sızdırdı.

Derdini anlatamadı

7 Ağustos'ta Marmaris'e tatile gitmeye hazırlanan Firuz Gurbanzade Mukatdem, cep telefonundan arayan Birol Özler'in 2 bin dolar istediğini, Aksaray'da buluşmaları gerektiğini söyledi. Karısının ısrarlarına rağmen gittiği randevudan dönmedi. Onu son gören, cep telefonundan arayan Birol Özler'di. Gayrettepe'deki Cinayet Büro Amirliği'ne giden genç kadın, eşinin öldürülmüş olabileceğini, polis Birol Özler'den şüphelendiğini söyledi. Aldığı yanıt: ‘‘Sevgilinle bir olup, kocanı sen öldürmüşsündür'' oldu. Zincirlikuyu'daki Yunus Eğitim Merkezi'ne giden Bayan Mukatdem, eşinin Yunuslar tarafından çevrildikten sonra kâbus dolu günler yaşadığını, polis Birol'un da kendilerinden devamlı para aldığını anlattı. Mukatdem, Birol Özler'in tayininin çıktığını, görev yerine gitmeyince işine son verildiğini öğrenince beyninden vurulmuşa döndü.

Telefon kayıtlarını araştırdı

Zehra Binnaz Mukatdem, eşinin telefon kayıtlarından, katilin bulunacağı düşüncesiyle yeniden başvurduğu Cinayet Masası yetkililerinden ‘‘Susurluk olayından sonra telefon kayıtlarını çıkartamıyoruz'' cevabını aldı. Bahçeşehir'deki evine dönen acılı kadın, şansını bir kez de Jandarma Karakolu'nda denedi. Karakol Komutanı, birkaç günde telefon kayıtlarını çıkarttı. Eşi, kaybolduğu gün, Şehremin'deki bir bakkal dükkânından aranmıştı. Fotoğrafını gösterdiği eşini tanıyan bakkal, ‘‘Bir süre önce işyerimde, polis memuru Birol ile görüştü'' deyince Bayan Mukatdem, tekrar Cinayet Masası'na başvurdu.

Katil suçunu itiraf etti

Topladığı bilgileri ve çıkarttığı telefon numaralarını gösterdi. Dedektifler, önce İranlı işadamının Renault marka otomobilini ve Birol Özler'in suç ortağı iki arkadaşını buldular. Buradan, Eskişehir'e giden dedektifler, polis memuru Birol Özler'i bir akrabasının evinde yakaladılar. Birol Özler'in Mukatdem'i para vermediği için öldürdüğünü ve cesedi Bilecik yakınlarında bir kuyuya attıklarını itiraf ettiği öğrenildi. Bu arada Özler'in, 3 polis arkadaşı hakkında da, Mukatdem'den para aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!