İran'dan "Türkiye'yi vururuz" iddialarına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

İrandan Türkiyeyi vururuz iddialarına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 18:58

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, "NATO'nun Suriye'ye saldırması halinde İran'ın da Türkiye'deki NATO hedeflerini vuracağı" yönünde çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Mihmanperest'in yerli ve yabancı basın mensuplarına verdiği demeçte Tahran-Ankara ilişkilerini değerlendirdiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Mihmanperest, "İran ve Türkiye komşu ve bölgenin iki büyük ve etkili ülkesidir. Birbirimizle iyi ilişkilerimiz var. İki ülkenin işbirliği kapasitesi şu an yapılmakta olanın daha da ötesindedir" diye konuştu.

Bölgedeki gelişmeleri akıllıca ve dirayetle karşılamak gerektiğini belirten Mihmanperest, "NATO'nun Türkiye'deki üslerinden Suriye'ye saldıracağı veya İran'ın Türkiye'yi tehdit ettiğine yönelik haberler yayımlanıyor. Bunlar batı medyasının yaymaya çalıştığı gerçek dışı haberlerdir" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "NATO Afganistan'da karşılaştığı sorunlardan sonra yeni bir ülkeye müdahale edecek durumda değil ve bu sorunlar NATO'nun yeni bir oyuna girişmesine izin vermeyecektir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Mihmanperest, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerinin yüksek dirayet ve kabiliyete sahip olduklarına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer yabancı ülkelerin bölge ülkelerine müdahalesini önleyebilir ve bölge ülkelerinin işbirliği, hemfikirlik ve ortak katılımları sayesinde barış, istikrar ve işbirliği sağlayabilirsek bundan en çok yararı bölge ülkeleri görecektir."

Mihmanperest, "İran, Türkiye, Irak ve Suriye arasındaki işbirliğinin rolü, bölge ekonomisinin ilerlemesinde büyük bir atılım yaratacaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!