İran'da kaçırılan 8 asker serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

İranda kaçırılan 8 asker serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 15:46

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletinde yaklaşık bir ay önce kaçırılan İran askerlerinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Cenneti, öğrenci ajansı İSNA'ya yaptığı açıklamada, teröristler tarafından rehin alınan askerlerin serbest bırakıldığını ve bugün İranlı yetkililere teslim edileceklerini söyledi. Haberde, serbest bırakılan askerlerin sayısının 8 olduğu belirtildi. Sistan-Belucistan eyaletinde, 9 İran askeri, yaklaşık bir ay önce Cundullah (Allah'ın Ordusu) adlı örgüt tarafından kaçırılmıştı.

Askerleri rehin alan örgüt daha sonra, cezaevindeki 16 üyelerinin bırakılmaması durumunda ellerindeki askerleri öldürecekleri tehdidinde bulunmuştu.

İran, Pakistan, Hindistan üzerinden Nepal'e gitmek isteyen üç Türk yamaç paraşütçüsü Avni Ozan, Yurdaer Etike ve Serdar Durna da 24 Aralık 2005 tarihinde yine aynı bölgede kaçırılmıştı. Türk sporcular, Türkiye, İran ve Pakistan makamlarının girişimleri sonucu 17 Ocak günü serbest bırakılmıştı. Türk sporculardan Yurdaer Etike, Tahran'dan Türkiye'ye getirilirken Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, “İran askerlerinin de yanlarına getirildiğini, kendilerini kaçıranların İran askerlerinden birini çok kötü dövdüklerini, birini de öldürdüklerini” söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!