İran'da 9 asker kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

İranda 9 asker kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 17:29

İran'ın Pakistan sınırındaki Belucistan eyaletinde 9 askerin kaçırıldığı bildirildi.

Resmi İRNA ajansının haberine göre, hükümet sözcüsü Gulamhüseyin Elham, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlattığını ve askerlerin serbest bırakılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Hükümet sözcüsü, askerlerin ne zaman kaçırıldığı hakkında ayrıntı vermedi.

El Arabiya televizyonu, Cundullah (Allahın Ordusu) adlı bir örgüt adına televizyonu arayan bir kişinin, 9 İran askerini İran-Pakistan sınırı yakınında ele geçirdiklerini ve askerleri serbest bırakmak için İran hükümetinin tutukladığı 16 üyelerinin serbest bırakılmasını istediklerini bildirdi.

Sünnilerin çoğunlukta olduğu Belucistan eyaletinde geçen ay İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın konvoyuna düzenlenen bir saldırıda, Ahmedinejad'ın korumalarından biri öldürülmüş, bir koruma ile bir şoför de yaralanmıştı. Ahmedinejad'ın saldırıya uğrayan araçta bulunmadığı bildirilmişti.

Cundullah adını kullanan örgütün, komşu Pakistan'da birçok terör eyleminde bulunduğu belirtiliyor. Örgütün daha önce İran'da faaliyet gösterdiğine rastlanmamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!