İran yeni bir nükleer tesisin "müjdesini" verdi

Güncelleme Tarihi:

İran yeni bir nükleer tesisin müjdesini verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 10:21

İran, yeraltı uranyum zenginleştirme faaliyetlerine aralıksız olarak devam ettiğini, Fordow nükleer zenginleştirme tesisinin yakın bir gelecekte kullanıma gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Reuters'ın, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Feridun Abbasi Davani'nin Kayhan gazetesinde yayımlanmış beyanatını kaynak göstererek verdiği haberde, bu gelişmenin Tahran ile Batı arasındaki gerilimi daha da artıracağı belirtildi.

Abbasi, ülkenin kuzeyindeki Kum şehri yakınında bulunan Fordow nükleer zenginleştirme tesisi için, "Yakın bir gelecekte kullanıma girecek. Burada yüzde 20, yüzde 3.5 ve yüzde 4 zenginleştirilmiş uranyum üretilebilecek" şeklinde konuştu.

AFRİKA ÜLKELERİNE TEKLİF
Abbasi, yarı resmi Mehr ajansında yayımlanan açıklamasındaysa, İran'ın uranyum rezervlerine sahip "dost" Afrika ülkelerine, nükleer teknolojiyi paylaşma önerisinde bulundu.İran'ın, uranyum cevherinin çıkarılmasından reaktörler için yakıt üretilmesine kadar tüm nükleer yakıt döngüsünü öğrendiğini söyleyen Abbasi,

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, İran, bu teknolojiyi uranyum rezervlerine sahip "dost" Afrika ülkeleriyle, cevherin nükleer maddeye dönüştürülmesi için tesisler kurulması amacıyla paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!