İran kuraklık yüzünden Batı'yı suçladı

Güncelleme Tarihi:

İran kuraklık yüzünden Batıyı suçladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 12:37

İran Cumhurbaşkan Yardımcısı Hasan Musavi, ülkenin güneyindeki kuraklığın İslam Cumhuriyeti’ne Batı’nın açtığı “yumuşak savaş”ın bir parçası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Musavi, İran Meteoroloji Kurumu’nun yeni başkanının göreve başlama töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin güneyindeki kuraklık beni şaşırtıyor. Dünyanın burnu büyük ve sömürgeci ülkeleri teknolojiyi kullanarak İran’ın iklim koşullarını etkiliyor” dedi.

 

İran’da yaşanan kuraklığın çok akut bir mesele olduğunu da ifade eden Musavi, “Yumuşak savaş yaşandığı ortada. Bu düzeyde bir kuraklık normal değil” diye konuştu.

 

Ülkede geçtiğimiz yıllarda da benzer kuraklıklar yaşanmış, birçok şehir kum fırtınalarının etkisi altında kalmıştı.

 

Geçen yıl kuraklıkla ilgili bir açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Batılı ülkeleri İran’da kuraklık yaratmak için planlar yapmakla suçlayarak, “Avrupa ülkeleri bulutların yükünü kendi kıtalarında boşaltmasını sağlamak için özel araçlar kullanıyor” demişti.

 

Haberin Devamı

İranlı liderler ayrıca sık sık başta ABD olmak üzere Batı’nın İslam Cumhuriyeti’ne zarar vermek, ekonomik ve bilimsel gelişmeyi önlemek için planlar yaptığı yönünde açıklamalarda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!