İran-Japonya uyuşturucu trafiği İstanbul’da kesildi

Güncelleme Tarihi:

İran-Japonya uyuşturucu trafiği İstanbul’da kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 00:00

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran uyruklu Kamran A. ve Mehdi H.’nin İran üzerinden uyuşturucu getirdiğini belirledi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine polis, 2 İranlıyı adım adım izledi. İranlılar, Taksim’de, Japon Shun O. ve Mutsumi T. ile görüştü. Uyuşturucu transferinin yapılacağını belirleyen polisin baskınıyla 4 kişi gözaltına alındı. 2 İranlı’nın yanlarında getirdiği laptop ve valizlerde yapılan aramada, 1 kilo 400 gramı 2 laptopa yerleştirilmiş, 4 kilo 440 gramı valizlere zulalanmış 5 kilo 840 gram metamfetamin ele geçirildi. 2 İranlı ve 2 Japon, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Yakuza’dan bahsedilmiyor

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, metamfetaminin üretimi, sevkıyatı ve Uzakdoğu’daki dağıtımı İranlıların kontrolünde. İranlı organizatörler, dikkat çekmemek için sevkıyatta Japon kuryeleri kullanıyorlar. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “BM raporunda Japon kuryelere vurgu yapılıyor. Japon mafyası Yakuza’dan bahsedilmiyor. Yakuza’nın Türkiye’de ofis açtığı bilgisi de yanlıştır” dedi.

Haberin Devamı

Lokanta arıyorduk

JAPON Shun O., emniyetteki ifadesinde, “Mutsumi ile yemek için lokanta arıyorduk. Tanımadığımız bir kişi benim omzuma dokundu. Bizi lokantaya götürebileceğini söyledi. Bu sırada valizler de bize temas etti. Tam bu sırada polis geldi. Ben uyuşturucu kuryesi değilim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!