İran: İsrail, Hizbullah karşısında başarılı olamadı

Güncelleme Tarihi:

İran: İsrail, Hizbullah karşısında başarılı olamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 17:34

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, iki askerinin kaçırılmasını gerekçe göstererek Lübnan'a saldıran İsrail'in Hizbullah karşısında başarılı olamadığını söyledi.

Suriye, Lübnan ve Katar ziyareti dönüşünde havalimanında gazetecilere açıklama yapan Mutteki, İsrail'in Lübnan ve diğer Arap ülkelerine daha önce de saldırdığını, ancak o zaman klasik ordularla karşı karşıya geldiğini belirtti.
“Şimdi İsrail'in karşısında Hizbullah var” diyen Mutteki, önceki savaşları kısa zamanda kazanan İsrail'in üç hafta geçmesine rağmen Hizbullah direnişi karşısında başarılı olamadığını ve yenilgiye uğradığını savundu.

İsrail saldırılarını durdurmanın uluslararası kurumların asıl görevi olduğunu kaydeden Mutteki, bu kurumların suskunluğuna rağmen bütün Hristiyan ve Müslüman milletlerin İsrail'e karşı çıktıklarını ve saldırıların durdurulmasını istediklerini kaydetti.

BM'nin bütün protestolara rağmen hiçbir şey yapmayarak kendi yetersizliğini gösterdiğini söyleyen Mutteki, “BM Güvenlik Konseyi de İsrail cinayetleri karşısında başarısız olmuştur” dedi.

Mutteki, Roma toplantısında ve BM Güvenlik Konseyinde İsrail'in kınanmasına engel olan ülkelerin de yapılan katliama ortak olduğuna inandıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!