İran, Irak sınırını yarın açacak

Güncelleme Tarihi:

İran, Irak sınırını yarın açacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 19:00

İran'ın, ABD güçlerince bir yetkilisinin Süleymaniye'de tutuklanması nedeniyle kapattığı kuzey Irak sınırını yeniden açacağı bildirildi.

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Caferi, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimden üst düzey bir heyetin Tahran'a geldiğini ve 2 gün süren görüşmelerin ardından, kapatılan sınır bölgesini yeniden açmaya karar verdiklerini söyledi.

Caferi, Irak sınırının yarın itibariyle açılacağını belirtti.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim heyetiyle sınır güvenliği konusunu da ele aldıklarını kaydeden Caferi, karşı tarafın bu konuda "güvence" verdiğini ifade etti.

Caferi, görüşmelerde ele alınan konularda bir ilerleme sağlanıp sağlanmadığını saptamak için heyetlerin 18 Ekim'de tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdıklarını da açıkladı.

İran, Irak'taki ABD güçlerinin bir İranlı'yı Süleymaniye'de tutuklaması nedeniyle 24 Eylül'de Irak'ın kuzeyindeki 5 geçiş noktasını kapatmıştı.

ABD güçleri geçen ay, "İran Devrim Muhafızlarının seçkin Kudüs Gücü'ne mensup bir kişiyi" Süleymaniye'de tutuklamış, İran ise tutuklanan Mahmud Ferhadi adlı kişinin Kermanşah valiliğinde çalıştığını iddia etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!