İran basınında İsrail’den intikam sesleri yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

İran basınında İsrail’den intikam sesleri yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 09:38

İran basını, İsrail ve ABD’yi sorumlu tuttukları nükleer fizikçi suikastlarının intikamı olarak, İsrail’de veya Batı ülkelerinde suikastlar düzenlenebileceği savundu.

Haberin Devamı

İran basınında yer alan yorumlar, Tahran rejimi ile düşmanları arasındaki gerilimi yeni bir boyuta taşıdı.

 

Kayhan gazetesinin başyazarı Hüseyin Şeriatmedari, Çarşamba günü öldürülen 32 yaşındaki nükleer fizikçi Mustafa Ahmedi Roşan’ın intikamının neden alınmadığını sordu.

 

Şeriatmedari, İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Benny Gantz’ın en son açıklamalarında İran’ın nükleer programına zarar vermekten bahsettiğine değinerek, “İsrail ordusunu ve yetkililerini hedef alacak suikastları gerçekleştirmek son derece kolay” ifadesini kullandı.

İran basınında İsrail’den intikam sesleri yükseliyor

32 yaşında öldürülen Roşan oğluyla.


İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Muhammed Kazai ise Genel Sekreter Ban Ki-mun’a gönderdiği mektupta, İran nükleer fizikçilerini hedef alan ve üç tanesinin ölümüne, bir tanesinin de ciddi olarak yaralanmasına neden olan en son saldırıların kınanmasını istedi.

 

İRAN’A YANIT VERDİ

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise İran’ın suçlamalarına verdiği yanıtta, ülkesinin Roşan suikastında rolü olmadığını söyledi.

 

Ynetnews’ün haberine göre, Peres, CNN İspanyolca’ya yaptığı açıklamada, İran’da yaşanan olumsuz olaylardan ABD’yi ya da İsrail’i sorumlu tutmanın bir moda haline geldiğini söyledi.

 

Peres, olayın arkasında Mossad’ın bulunduğunu söyleyen İran’a İsrail’in verdiği ilk yanıt oldu.

Haberin Devamı

İranlı bilimadamı Mustafa Ahmedi Roşan, 2007'den bu yana İran'da öldürülen, beşinci nükleer fizikçi. Arabasında patlayan bombayla ölen Roşan, Natanz uranyum zenginleştirme tesislerinde yöneticiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!